Sledgehammer Games heeft dit jaar leiding over Call of Duty

Om elk najaar een nieuwe Call of Duty over de schutting te kunnen kieperen, kiest uitgever Activision voor wisselende ontwikkelteams. Gas op de lolly en meters maken dus. Niet geheel verrassend is inmiddels formeel bekendgemaakt dat ontwikkelaar Sledgehammer Games dit jaar de leiding heeft over de nieuwe Call of Duty. De studio rouleert al heel wat jaren binnen de franchise, samen met Infinity Ward en Treyarch.

Sledgehammer Games had in 2017 de laatste keer de eer om de franchise van een zoveelste deel te voorzien. Destijds was dat Call of Duty: WW2. Daarmee lijkt Sledgehammer ook de ideale groep om dit jaar een nieuw deel te verzorgen, gelet op de geruchten over opnieuw een WO2-setting.

Een uitgebreide aankondiging laat nog steeds op zich wachten. Activision heeft het vizier waarschijnlijk nog iets teveel op de dollartekens van Warzone en Black Ops Cold War. En natuurlijk zijn ze ook nog altijd heel druk met het sluiten van kantoren.

Call of Duty 2021 zal volgens een bericht van Activision – en als zij het zeggen is het waar – in elk geval gebouwd worden voor een “next-generation ervaring”, voorzien van “verbluffende visuals” en drie spelmodi: campaign, multiplayer en co-op. De game zal uiteraard onderdeel gaan uitmaken van het bestaande Call of Duty-ecosysteem. Lees: Warzone.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.