Niet Microsoft, maar Sony investeert in Discord

In maart ging er een gerucht rond dat Microsoft de populaire chatdienst Discord zou willen opkopen voor 10 miljard dollar. Discord was opties aan het verkennen om investeringen binnen te halen en dit was één optie. Echter, uiteindelijk besloot het bedrijf onafhankelijk te blijven. Maar dat wil niet zeggen dat het investeringen zomaar afslaat – en nu heeft juist Microsofts concurrent Sony een minderheidsbelang in Discord gekocht.

In het persbericht van Sony Interactive Entertainment geeft CEO Jim Ryan een bloemlezing over de passie van Discord-oprichters Jason Citron en Stan Vishnevskiy, en daarnaast geeft hij aan dat we “begin volgend jaar” integratie kunnen verwachten tussen Discord en het PlayStation Network. Hoe deze integratie eruit moet komen te zien, is nog niet bekend. Het blijft bij deze vage verwoording:

Our goal is to bring the Discord and PlayStation experiences closer together on console and mobile starting early next year, allowing friends, groups, and communities to hang out, have fun, and communicate more easily while playing games together.

We hoeven overigens niet bang te zijn dat Discord richting PlayStation-exclusiviteit in enige vorm gaat. Sony heeft een minderheidsaandeel gekocht, dus Discord is en blijft onafhankelijk. Wel is het zo dat je vanaf begin volgend jaar hopelijk wat makkelijker Discord kunt gebruiken als je aan het gamen bent op je PlayStation.

Meer Discord

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren