Sony Bend wilde Days Gone 2 maken; dikke nee van Sony

Sony Bend, ontwikkelaar van de zombiegame Days Gone, heeft een pitch gehouden voor Sony om een vervolg te mogen maken. Het zal een spannend moment zijn geweest, ergens in een chique kantoor. Weken voorbereiding. Gelikte Powerpoint. Moodboards. Agile scrum-filosofieën voor een top-down, out-of-the-box proof-of-concept. Je kent het wel. En wat kregen de beste dames en heren van Sony Bend? Hooguit een ‘bend’ voorover en stop die presentatie maar daar waar de zon niet schijnt.

Volgens een bericht van Bloomberg heeft Sony vooral oog voor bewezen toptitels en bijbehorende succesvolle studio’s. Heel verrassend, toch? Sony Bend kon Days Gone 2 in elk geval wel vergeten en kreeg het vriendelijke doch meer dan dwingende verzoek om ondersteunend werk te gaan leveren. Natuurlijk heb je het dan nog steeds over mooie projecten, zoals het helpen bij een nieuwe Uncharted, maar voor een ooit zelfstandig ontwikkelteam is het toch niet al te motiverend als je na je eigen project de boodschap krijgt: “Gaan jullie lekker de grote jongens even helpen met het maken van écht interessante games.”

Naar verluidt waren veel medewerkers van Sony Bend niet blij met deze ontwikkelingen. Ze vreesden op te moeten gaan in de totale organisatie van Naughty Dog. Mooi bedrijf, allicht lekkere koffie, maar vooral einde van je creatieve vrijheid. Het gevolg was dat aardig wat medewerkers, ook op hogere posities, Sony Bend hebben verlaten. Run!

Days Gone verscheen twee jaar geleden voor de PlayStation 4. Een toffe motor, mooie wereld, maar ook een dom verhaal, ongemakkelijke besturing en schoonheidsfoutjes. Sorry Bend, eigenlijk snappen we Sony wel.

 1.   
  tijn80's avatar

  Het verhaal leent zich uitstekend voor geweldige een post-apocalyptische game. Waar ze het verneuken? Zombies. Ik ben geen fan van horror/zombie games. Met “normale” tegenstanders had ik de game waarschijnlijk wel gekocht

 2.   
  Turk–Life's avatar

  Eigenlijk snappen we Sony? Uhh days gone was n geweldige game.

 3.   
  Anoniem-1127504639's avatar

  Hier een link naar de petitie die gestart is voor Days Gone 2. Voor diegene die graag willen deze petitie massaal ondertekenen en delen!

  http://chng.it/mpWKNmXhHy

 4.   
  Anoniem-1127504639's avatar

  De game werd afgekraakt als een wilde, echt niet normaal. Ik heb hem gespeeld en het was een goede game, maar haalde niet het niveau van andere hoog gewaardeerde Sony games.
  Vanaf toen heb ik geen revieuws meer gelezen. Ik ben daar helemaal klaar mee. Ik volg een game tijdens de ontwikkeling, als ik het gevoel heb dat deze game mij ligt, koop ik hem gewoon. Fuck die reviews. I make up my own mind…

 5.   
  Turk–Life's avatar

  @Anoniem-1127504639: juist!!! Jij snapt m