Ontwikkelaar Remedy werkt mogelijk aan Alan Wake 2

Het heeft er alle schijn van dat ontwikkelaar Remedy momenteel concreet werkt aan Alan Wake 2. Vorig jaar ging Remedy een samenwerking aan met uitgever Epic Games om twee games te maken voor pc en consoles. Volgens VentureBeat is één van die nieuwe titels Alan Wake 2.

Alan Wake 2 zou vorig jaar al in pre-productie zijn. Remedy zocht naar een uitgever om het project financieel verder van de grond te krijgen en blijkbaar zag Epic Games wel potentie. Er zouden meer uitgevers met interesse zijn, maar allicht dat Epic Games de grootste zak met geld meebracht. Meer details zijn op dit moment niet beschikbaar.

Het is geen grote verrassing dat Remedy weer terug zal keren naar het verhaal van Alan Wake uit 2010. De game werd destijds enthousiast ontvangen en het verhaal kreeg ook nog een interessante uitbreiding in de vorm van de Xbox LIVE Arcade-titel Alan Wake’s American Nightmare. De ontwikkelaar heeft de afgelopen jaren al geprobeerd om verschillende games te creëren binnen hetzelfde universum. Zo is er een connectie tussen de wereld van Alan Wake en het wat meer recente Control.

Sinds 2019 liggen de rechten voor Alan Wake in elk geval weer bij Remedy. Al in 2014 liet de ontwikkelaar weten dat ze Alan Wake 2 niet uitsluiten. Het zal alleen nog wel even duren voordat dit project serieuze vormen aan gaat nemen, maar er is in elk geval weer hoop voor alle fans.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren