Rainbow Six Quarantine gameplay gelekt door streamer

Non Disclosure Agreement, oftewel NDA. Als gamejournalist krijgen we er wel eens mee te maken, bijvoorbeeld wanneer we een preview event bijwonen. Technische testers tekenen ze ook regelmatig. Maar het blijkt dat niet iedere technische tester weet wat het betekent of deze niet leest. Hallo, terms and conditions van een kilometer lang! Zo ook een beta tester voor Ubisofts Rainbow Six Quarantine (of is het nou Parasite?), die bijna een uur aan gameplay online heeft gekwakt via Facebook Gaming.

Voordat we de video aan jullie laten zien, wees gewaarschuwd. Ome Ubi is al lekker bezig met het offline halen van diverse video’s en ook Facebook heeft de originele upload al gepiepeld, maar we hebben nog een kopij van de video gevonden. Ja, de kwaliteit is echt beyond bagger en de muziek eronder is meer dan betreurenswaardig (dus muten die hap!), maar je krijgt zo wel een uur lang info te zien die Ubisoft al die tijd in quarantaine heeft gehouden.

Mocht je nou het gevoel hebben dat de game wel verdraaid weinig actie vertoont, dan komt dat door het feit dat we slechts de tutorial te zien krijgen. Toch valt er wel het een en ander te leren. Zo heten de missies in Quarantine Incursions en krijgen we te maken met een tegenstander welke de boeken in gaan als Archaeans. Gameplay is – zoals wel vaker het geval – vooral gericht op stealth. Samples scoren, tracks planten, we moegn het allemaal doen. Mocht je gespot worden, dan is dat vrij duidelijk zichtbaar aan het hoofd van de Archaean, die nog harder begint te gloeien dan het gezicht van je tante die de zoveelste opvlieger krijgt.

Wie een beetje bekend is met Rainbow Six Siege, spot ook wat bekende koppen. Zo zijn Alibi, Lion, Vigil, Ela, Finka en Tachanka al terug te vinden in de alpha. Hoewel we nog niks hebben gezien van drone gameplay, doet de uitrusting van iedere operator wel vermoeden dat ook dit weer een onderdeel van deze Rainbow Six gaat zijn.

Nou, daar heb je het. Hoe lang deze video online blijft staan… geen idee. We verwachten dat ook deze upload binnen aanzienlijke tijd wordt geruimd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren