Duizenden PlayStation 5-exemplaren te veel verkocht bij Mediamarkt

Veel gamers die honger hebben naar de next-gen consoles waren donderdagavond helemaal in hun nopjes. Volgens een mail van de elektronicagigant Mediamarkt zou er vrijdagochtend een aantal PlayStation 5-exemplaren beschikbaar komen voor vrije verkoop. Iets voor elven de volgende ochtend was de drop een feit met veel gelukkige gamers als gevolg. Totdat Mediamarkt eens even wat beter in hun systeem keek..

Dat de PlayStation 5 erg gewild is heeft ook de Mediamarkt nu wel begrepen. Het bedrijf liet zich van hun goede kant zien door de notificatie-mails een avond van tevoren rond te sturen. Helaas stopt daar de positieve berichtgeving.

’s Ochtends was er namelijk al gauw chaos nadat de geschatte tijd van 10:00 langzaam kwam en ging zonder drop. Op Twitter brak er totale chaos uit door de tegenstrijdige berichtgeving van medewerkers van Mediamarkt. De drop was al geweest, de verstuurde mails waren niet echt, er zou nooit een drop komen die dag – Verschillende medewerkers van het bedrijf wisten flink voor verwarring te zorgen.
Toen er rond 10:45 toch een aantal consoles beschikbaar kwam waren veel gamers geslaagd. Te veel gamers, blijkt nu. Door een ‘fout in de server’ heeft Mediamarkt vijf keer meer consoles verkocht dan beschikbaar was. Officiële cijfers noemde het bedrijf niet in gesprek met RTL Nieuws. Onofficiële cijfers gaan uit van 2200 beschikbare PlayStation 5 exemplaren. Door een simpel rekensommetje kun je er dus vanuit gaan dat er 11.000 consoles zijn verkocht. Gedupeerde gamers krijgen nu hun geld terug of worden op een pre-order lijst gezet.

Ook andere webshops hebben problemen gehad met dit fenomeen. Zo heeft ook concurrent BCC er een gewoonte van gemaakt om structureel te veel consoles te verkopen. Opvallend is dit keer wel dat de gamers met hun massale ongenoegen zelfs de grotere nieuwswebsites zoals RTL Nieuws hebben bereikt. Of wij, als gamers, hier trots op moeten zijn, is echter een andere vraag.

 1.   
  Anoniem-1788137336's avatar

  WOW! Zelfs onze webshop kon al je enthousiasme en F5-en eventjes niet meer aan.
  Hierdoor moeten we je informeren dat de PlayStation 5 bundel is uitverkocht, maar voor jou hebben we goed nieuws! In de week van 29 maart krijgen wij nieuwe voorraad. Dit betekent dat jij dan toch eindelijk, uiterlijk 5 april, jouw PlayStation 5 bundel gaat ontvangen.

  Doordat de door jou gekochte bundel is uitverkocht, hebben we een gelijkwaardige bundel voor je samengesteld. Deze bundel bestaat uit jouw PlayStation 5, een extra controller en een PlayStation 5 headset.

  Wanneer krijg ik precies mijn PlayStation 5?
  Zodra jouw PlayStation 5 bundel onderweg is, ontvang jij een e-mail met Track&Trace-informatie.

  Wij wensen jou veel game plezier toe. Wil je meteen goed van start, bekijk dan hier onze nieuwste PlayStation 5 games.

  Met vriendelijke groet,

  MediaMarkt

  Nog meer mensen deze mail gekregen. Want bij mij wordt totaal niet over geld terug storten of dat ik hem nu in juni/juli geleverd krijg. Maar over 2 weken in de week van 29 maart.

 2.   
  Anoniem-1788137336's avatar

  Ik hoef hem geeneens meer. Wat een belabberde uitvoering, zowel van Sony alsmede als retailers.

 3.   
  Anoniem-1051678043's avatar

  @Anoniem-1788137336: Blame de scalpers en de pandemie in plaats van je als een klein kind te gedragen. Hoe dit Sony zijn fout is. Een groot raadsel.

 4.   
  Anoniem-1051678043's avatar

  @Anoniem-1788137336: volgens mij is de chip schaarste niet sony’s schuld hoor.. Er is is momenteel heel veel hardware niet te koop.

 5.   
  fantasyfreak's avatar

  Goh wat voegen de anoniempjes weer veel toe…

  Dure fout van Mediamarkt en het vervelende is dat het daar best lang kan duren voor je je geld terug krijgt. Mag je hopen dat je het krijgt voordat een andere winkel straks weer voorraad heeft.

 6.   
  RLXTR's avatar

  @Anoniem-2130145827:
  @Anoniem-1788137336:

  Preorderen is al heel heel lang nergens meer een optie. Normaal gesproken hebben we er allemaal de mond van vol dat je niets moet preorderen voordat we precies weten wat het is (Cyberpunk) dus zo raar is de gedachte niet, om er pas één te willen kopen ná de officiële release.
  Ik zou zeggen, als je echt een ps5 hebt, wees blij, ga er lekker op gamen, maar houd alsjeblieft op met het lopen zeuren op mensen die minder geluk hebben gehad. Gewoon even lekker aardig doen met zijn allen!

 7.   
 8.   
  Anoniem-1551419496's avatar

  @Anoniem-1788137336:
  Dan ben jij hoogstwaarschijnlijk één van de eerste mensen die er net naast greep, gelukkig wel voor jou. Bij mij vermelden ze de maand juli gewoon, maar zolang kunnen we wel wachten.

 9.   
  Anoniem-1369683841's avatar

  Van mijn maakt niet uit wanneer nieuwe PlayStation komen koop ik altijd na een jaar in de black friday zo worden hij half prijs

 10.   
  Colonel_Panic's avatar

  @Anoniem-1788137336: Lol Sony treft geen blaam en de retailers? Tsja, mij. Microsoft MCSE certificering vertelt mij dat servers geen fouten maken, mensen maken fouten.

  Verder is alle hardware schaars, probeer maar eens een Nvidia RTX 3080 te pakken te krijgen. Gelukkig heb ik die wel, een PlayStation zal me eigenlijk jeuken.

 11.   
  Anoniem-621884176's avatar

  @Anoniem-1369683841: gast ga een taalcursus volgen ofzo smh

 12.   
  Anoniem-776241530's avatar

  Heel deze tekst is gekopieerd van andere sites. Toppie!

  •   
   Mieke Schoester's avatar

   Ik zou graag links van deze websites krijgen, aangezien ik, als auteur van dit artikel, er toch zelf bij was toen ik het schreef. Nadruk op schreef en niet kopiëren.

 13.   
  RLXTR's avatar

  @Mieke Schoester: Ik ben nu ook wel benieuwd eigenlijk. Ik vond de tekst wel authentiek overkomen.

 14.   
  Anoniem-1702102595's avatar

  @Anoniem-2130145827: Heel kort door de bocht dit. Treurige reactie gezien de schaarste niet zo groot was verwacht. Überhaupt bij de drop zijn er ook heel veel mensen die ‘m al in april vorig jaar hadden teleurgesteld. Feit is dat het apparaat al bijna een half jaar uit is en nog steeds amper te krijgen. Niet alleen dat is al treurig maar vooral de berichtgeving eromheen vanuit zowel Sony als de shops die hem verkopen. Veel onduidelijkheden, scalpers kopen alles op etc…

 15.   
  fantasyfreak's avatar

  @Anoniem-776241530:

  Wat een gelul. Tekst in geheel of in stukjes kopieren naar google en alleen Gamersnet komt telkens naar voren… Ga maar weer naar de PU ofzo voor kinderachtige comments 🙂

 16.   
  Anoniem-1546916947's avatar

  Heb vandaag 5 euro terug gestort gekregen van mediamarkt. Omdat de bundel niet meer beschikbaar was hebben ze een andere bundel samen gesteld voor mij. Die wordt in week 13 geleverd. Hopelijk dan toch de ps5 voor 5 april in huis. Lol.