Sony neemt afscheid van PlayStation Communities

Het proces om (langzaam) afscheid te nemen van de PlayStation 4 is officieel in gang gezet. Voordat je nu gillend en jankend je PlayStation 4 het raam uit mietert terwijl je natuurlijk nog lang geen PlayStation 5 in huis hebt: Rustig aan. Sony neemt volgende maand officieel afscheid van een PlayStation 4-functie, maar er is een hele grote kans dat je niet eens wist dat deze functie bestond.

Via PlayStation Communities op de PS4 kunnen spelers een groep/forum aanmaken waarin er gepraat en gechat kan worden over specifieke onderwerpen. Spelers die op deze manier contact hadden met gelijkgestemden moeten dus vanaf komende maand op zoek naar een ander platform waarin ze hun interesses kunnen delen. Goh, wat jammer dat zoiets nog niet bestaat hè?

De website van Sony waarop het slechte nieuws wordt gedeeld laat wel weten dat het mogelijk blijft om andere spelers berichten via je PlayStation 4 of PlayStation App te sturen en zo contact te houden.

 1.   
  RLXTR's avatar

  Ik vind het wel jammer. Het was best handig bij games die geen van je vrienden spelen. Maar goed, echt als verrassing komt het niet. De app is al een tijd geleden gestopt en de community feature is nergens op de ps5 te bekennen, dus het was geen hogere wiskunde om te bedenken dat sony er wel klaar mee was.

 2.   
  Anoniem-2051125945's avatar

  Je denk toch niet Sony dat ik een ps5 ga kopen dat is disproportioneel, de ps4 is nog prima met vele top games de gamers moeten nog vele jaren gewoon nog kunnen gamen op de ps4!!!

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Wist niet eens dat die bestond kan hem missen dus als kiespijn 😀

 4.   
  RLXTR's avatar

  @Rijstekorrel: In deze context misschien een wat vreemde beeldspraak. Het lijkt me dat je van kiespijn toch wel doorhebt dat het er is. Tenzij je rottende kies hebt die eerder al een zenuwbehandeling heeft gehad, maar dan kun je niet echt spreken van kiespijn lijkt me.