Bethesda veilt Starfield-personage voor Make-A-Wish

Bethesda werd wereldberoemd toen het Fallout 4 aankondigde voor een release een halfjaar later. Hoe anders is dit nu: zowel Starfield als The Elder Scrolls 6 zijn aangekondigd, maar de releasedatum is nog altijd niet in zicht. Van Starfield weten we dat het vóór de opvolger van Skyrim uitkomt, maar verder moeten we het doen met een tweetal collecties aan screenshots. Dat weerhoudt Bethesda er echter niet van om een veiling te doen omtrent de game: je kunt een personage voor Starfield ontwerpen als onderdeel van een veiling voor stichting Make-A-Wish.

Het gaat om een pakket dat naast de design-date met Todd Howard ook zestien Bethesda-games en een Xbox Series X. Je bent immers eigendom van Microsoft of je bent het niet. Op het moment van schrijven is het hoogste bod al 6200 dollar, wat je met 200 dollar meer kunt overtroeven.

Het is niet helemaal duidelijk hoe het ontwerpproces voor Starfield moet werken, maar zeker is wél dat de uiteindelijke winnaar waarschijnlijk concrete informatie krijgt over de game. Zulke kennis is namelijk behoorlijk nuttig als je er een karakter voor maakt.

Dit betekent vermoedelijk dat er nieuwe aankondigingen plaatsvinden rond de tijd dat de winnaar zijn of haar personage mag ontwerpen. Het uitlekken van informatie lijkt immers onvermijdelijk, dus Bethesda kan net zo goed zelf bekendmaken wat er met de veilingwinnaar wordt gedeeld.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren