Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 alweer uitgesteld

Wie de launch van Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 nog wil meemaken, moet zorgen dat hij of zij onsterfelijkheid bemachtigt. De game is namelijk alweer uitgesteld en zal dit jaar ook niet meer verschijnen volgens uitgever Paradox.

Om het allemaal een ‘tandje’ erger te maken deelt Paradox CEO Ebba Ljungerud ook mede dat het lead development team – oftewel Hardsuit Labs – ook buitenspel is gezet. Volgens Ljungerud is dit alles erg onfortuinlijk, maar broodnodig om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

“We have now chosen to postpone the release of the game further, and we will not be launching the game in 2021. We have also decided that Hardsuit Labs will no longer be leading the development of Bloodlines 2, and we have started a collaboration with a new studio partner to finish work on the game. This has been a difficult decision, but we are convinced that it is the right way forward to do the game justice.”

Gelukkig loopt de rest van de productie als een zonnetje. Je weet wel, een van die dingen waar een vampier de bloedschurft aan heeft. In de afgelopen maanden is het project al een deel van diens schrijvers en creative directors kwijtgeraakt, dus dit kan niet anders dan een kaskraker worden.

  1.   
    Amaraldane's avatar

    Jammer, ik keek echt uit naar VTMB2, maar met elke nieuwe update over de game krijg ik steeds meer en meer het gevoel dat de game of een ramp wordt of voor eeuwig in development hell zal blijven. Ik ben vooral benieuwd of de nieuwe team de game gaat oppoetsen of volledig zal aanpassen/schrappen. Rip mensen met een pre-order dan lol. Hopelijk gaat de game toch nog op zijn pootjes terechtkomen, maar voor nu ben ik sceptisch.