Outriders demo verschijnt 25 februari

Van de makers van Bulletstorm en Gears of War Judgement – de Poolse ontwikkelstudio People Can Fly – komt binnenkort een veelbelovende game: Outriders. Een game die zich vorig jaar liet zien met een uitgebreide gameplay trailer. Goed nieuws voor iedereen met interesse, je krijgt de game volledig gratis! Nee, geintje natuurlijk. Wat je wel krijgt, is een demo om een deel van de game te checken. Inmiddels zijn de details van deze demo bekendgemaakt.

De demo van Outriders verschijnt op 25 februari voor de PlayStation 4, Xbox One en via Steam. Als je hem op je PS4 wilt spelen, dien je een PlayStation Plus-abonnement te hebben. De demo verschijnt ook voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Zorg voor voldoende vrije schijfruimte, want de pc-demo is 24GB zwaar en de versie voor de consoles minstens 22GB.

Net zoals de uiteindelijke game ondersteunt ook de demo volledige crossplay, zodat je met vrienden op andere platformen samen kunt spelen. Iets wat goed past bij het coöperatieve karakter van deze RPG-shooter, zoals People Can Fly de game betitelt. Er zit geen tijdslimiet op de demo en ook na de release van Outriders op 1 april zal de demo gewoon beschikbaar zijn.

In de demo kan je aan de slag met de proloog en het eerste hoofdstuk van het verhaal. Dit leidt uiteindelijk tot een gevecht met Gauss (niet die van Natte Neuzen). Gauss is een zogeheten Altered. Een lekkere boss fight dus. Alle classes zijn beschikbaar, maar je zult nog niet de meest exotische wapens en vijanden tegen gaan komen. Er zal een level cap van 7 zijn, waarmee je van elke class tot wel vier unieke vaardigheden vrij kunt spelen. Ook kan je twee skill points verdienen om te besteden aan de uitgebreide skill trees. Daarnaast kan je progressie boeken tot aan World Tier 5. Progressie in de demo kan je meenemen naar de uiteindelijke game, mits je die op hetzelfde platform gaat spelen.

Dat zegt je natuurlijk allemaal geen ene moer, maar kort samengevat krijgen we een riante demo van Outriders die zo gevuld is als grootmoeders erwtensoep.

Outriders verschijnt na enig uitstel op 1 april – no jokevoor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Stadia en pc.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren