50 Patreon-supporters! Enorm bedankt!

De pandemie is voor niemand makkelijk. Toen het land in maart op slot ging wist nog niemand dat het zo lang zou duren. We zitten op dit moment in de strengste lockdown van Europa en het einde lijkt nog niet in zicht. Iedereen heeft een andere manier om de tijd door te komen. Sommige (vitale) mensen zijn nog steeds gewoon aan het werk, vele anderen moesten een nieuwe manier vinden om de lange dagen thuis door te komen.

Voor mij is dat podcasting geworden. We maakten al een lange tijd de Gamersnet Podcast, maar sinds de lockdowns zijn daar tal van nieuwe gesprekken bijgekomen met Gamersnet Fanzone, Gamersnet Filmhuis en de Podracecast. Na een maand zoomen met vrienden en familie zijn de onderwerpen wel op en dus hebben we onderwerpen bedacht om elke week weer te kunnen praten over onze hobby’s.
Eind mei begon het zoveel tijd te kosten, dat mijn superleuke bijbaan in een restaurant (Anders in Bodegraven, ga er eens eten als dit alles voorbij is!) een beetje in gevaar kwam. En dus zijn we begonnen met Patreon. Tegen een kleine vergoeding per maand kon ik een avond minder werken en in ruil daarvoor gingen we nog meer extra content maken voor de meest fanatieke volgers. De Gamersnet Q&A’s, waar we praten met luisteraars, de Aftershows, een verlenging van de Gamersnet Podcast en Audio Commentaren, zodat je de films die we behandelen in het Filmhuis (en The Mandalorian) met ons commentaar in je oren kunt kijken.

Inmiddels zijn we nog geen jaar verder en hebben we de 50e patron mogen verwelkomen. Het gevolg is dat we een extra tweewekelijkse podcast gaan maken over de Marvel / DC-universums, met alle bijbehorende Audio Commentaren van WandaVision, Falcon and the Winter Soldier en de Justice League Snyder Cut (damn, lange zit!). Maar wat vooral het gevolg is, is dat er een nieuwe community is ontstaan op ons Patreon-plekje, met mannen en vrouwen van jong tot oud, vanuit de hele wereld en met enorm veel verschillende hobby’s. Ze hebben een eigen Discord-kanaal en als we hulp nodig hebben bij het maken van een nieuwe podcast wil iedereen een handje helpen.

Iedereen die kan rekenen weet dat je van 50 Patrons niet kan leven, maar dankzij hen heb ik zoveel ervaring opgedaan, dat ik inmiddels een dagelijkse podcast maak voor NieuwNieuws.nl. Dat werk, in combinatie met Patreon, zorgt ervoor dat ik nu in mijn dagelijkse levensbehoefte kan voldoen, puur en alleen met het maken van podcasts. En dat is echt dankzij de mensen die net dat extra support leveren.

Gamersnet.nl bestaat al sinds 1999 en zal altijd blijven bestaan, maar de druk is ervan af. Niet langer hoeven we ons in bochten te wringen voor een klein beetje budget en niet langer is alles erop gericht om kiddo’s op Youtube te pleasen. We maken de content die we willen maken en mensen die het extra waarderen hebben daar een paar van hun zuurverdiende centen voor over. Dat maakt me trots en dat voelt enorm bevrijdend. Hoewel de pandemie voor iedereen een klap in het gezicht is, is er voor mij ook iets moois uitgekomen. Dat betekent niet dat het elke dag gemakkelijk is (god wat ben ik dit huis zat, wat wil ik laveloos de kroeg uit kruipen en wat wil ik weer graag zingen!), maar het is wel iets wat ik me constant besef. Bovendien is het ook erg structureel; sinds we met Patreon begonnen zijn is er nog maar één persoon geweest die zijn abonnement heeft opgezegd (na maanden overigens, dus ook hem ben ik dankbaar).

Als we ooit uit deze pandemie geraken zullen we zo snel mogelijk Gamersnet Podcast Live organiseren, in theater ’t Kapelletje in Rotterdam, en elke Patreon-supporter mag daar natuurlijk gratis bij zijn. Hell, als ze allemaal een +1 meenemen zit de zaal al vol (er kunnen 90 personen in)! Ik kan dan ook echt niet wachten om jullie allemaal in levende lijve te ontmoeten. Jullie slepen mij door deze kuttijd heen en voor jullie steun ben ik enorm dankbaar.

Tot slotte zijn er natuurlijk mijn maatjes in podcasting. Mijn vriendschappen met Michiel (Filmhuis) en Coen (Podracecast) waren enorm verwaterd. Dat gebeurt soms met vriendschappen en dat is spijtig, maar ja, zo gaat het leven soms. Dankzij podcasting spreek ik deze geweldige mensen weer regelmatig en het is fantastisch om mijn hobby’s te kunnen delen met mijn vrienden. Ook de gesprekken die ik heb met fans van bepaalde game-reeksen, series of films (Fanzone) kijk ik altijd naar uit. En tot slotte Salim, mede-Rotterdammer met exact dezelfde humor als ik. Die jongen-van-de-straat en deze jongen-van-de-laan hebben altijd zoveel lol samen, dat ik elke dag aftel naar de vrijdag dat we opnemen.

Deze kuttijd heeft toch iets moois opgeleverd en dat laat ik nooit meer los. Thanks boys & girls!

Mocht je ons ook willen steunen, dan wordt dat enorm gewaardeerd!

Become a Patron!

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

  1.   
    rolf1977's avatar

    HieperdepiepHoerA!!!!!

  2.   
    CHILLOZZ's avatar

    congrats crew.