Velan Studios onthult Knockout City

City of justice, city of joy, Knockout City! Woohooo!

Met elke nieuwe aankondiging uit de stal van Electronic Arts, zijn we altijd extra kritisch, maar we moeten toegeven, de aankondiging van Knockout City smaakt zeker naar meer. Niet alleen de presentatie is grappig, maar er wordt ook gameplay getoond die ons wel kan bekoren.

De makers van Mario Kart Live: Home Circuit (wacht echt?) brengen Dodgeball naar gameland. Je kunt in teams van 3×3 en 4×4 spelen, maar ook free-for-all. Dat allemaal met de mogelijkheid tot passen, werpen, ontwijken en behoorlijk wat speciale aanvallen. Dit kan met 32 man en het maakt niet uit op welk platform je het speelt, de game ondersteunt cross-platform.

De game lijkt overigens niet gratis te worden. Een kleine quote uit het persbericht: “De gratis proefversie voor de aftrap van de game gaat op 21 mei live op consoles en pc”. Wat de game gaat kosten is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat ze niet volledig de focus leggen op een model met veel microtransacties. Maar dat zal de tijd (en de review op Gamersnet.nl!) leren.

Knockout City verschijnt op 21 mei voor pc, Xbox One, PlayStation 4 en Switch. Ook zal de game speelbaar zijn op PS5 en Xbox Series X | S.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren