King’s Bounty 2 uitgesteld naar augustus

King’s Bounty verscheen in 1990 als spin-off van de Might& Magic-serie, waarna het even stil bleef rondom deze franchise. In 2007 kocht het Russische 1C Company het intellectuele eigendom op, waarna King’s Bounty: The Legend verscheen. Voor deze game verscheen nog een aantal stand-alone expansions, maar sinds 2014 was het wederom stil rond de serie. Tot 2019: toen kondigde 1C Company ein-de-lijk een game aan met de titel King’s Bounty 2. Deze game zou eigenlijk vorig jaar moeten zijn verschenen, maar werd uitgesteld naar maart 2021 – om vervolgens in februari uit te worden gesteld naar 24 augustus.

King’s Bounty 2 is niet alleen in naamgeving een breuk met de traditie, maar ook in gameplay. Zo zijn de gevechten kleinschaliger en ligt de nadruk hier meer op obstakels en verticaliteit. Ook is het perspectief veranderd van top-down naar third-person. Tot slot wordt de game omschreven als “meer RPG” dan we van King’s Bounty gewend zijn. Het verhaal is deze keer een mix van geliefde fantasy-elementen en gritty realiteit. Vooral dat laatste is opnieuw een breuk met traditie, want King’s Bounty staat juist te boek als een luchtige fantasy-serie.

1C laat overigens weten dat we ons geen zorgen hoeven te maken: de game is al volledig speelbaar, maar er is simpelweg nog wat tijd nodig om de gameplay verder te polijsten en op te poetsen. Hebben we natuurlijk verder absoluut nog nooit gehoord.

Hoe dan ook, King’s Bounty 2 verschijnt op 24 augustus voor pc, Nintendo Switch, Xbox One en PlayStation 4. Van die laatste twee geldt uiteraard dat deze ook forward compatible zijn voor mensen in bezit van de nieuwere consoles.

Meer King's Bounty 2

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren