Rainbow Six Quarantine stelt Ubisoft voor een dilemma

Is het nog wel verstandig om Rainbow Six Quarantine, Rainbow Six Quarantine te noemen in een tijd waarin de wereld gebukt gaat onder een pandemie? Dat is de vraag die Yves Guillemot tijdens de laatste investeerdersmeeting voor een dilemma stelde. Het eerlijke antwoord van Yves: “We are looking iento dies mattur”. Pardon my French.

Op zich is het een vraag die je van mijlenver had kunnen zien aankomen. De halve wereld loopt er met een Beatles-kapsel bij omdat de kappersbranche in lockdown zit en die andere helft zit met een ‘coupe de quarantaine’ te kijken. In een tijd waarin COVID-19 meer dan alleen dodelijke slachtoffers maakt, kan het woord quarantaine een negatief sentiment bij mensen oproepen.

Toch weet Ubisoft nog niet wat het met de naam Rainbow Six Quarantine gaat doen. Het kan zijn dat de naam verandert, maar misschien ook niet. Dat is de Franse uitgever op dit moment aan het evalueren, aldus Guillemot.

Gelukkig voor Yves heeft hij daar nog heel eventjes de tijd voor, tenzij de game deze keer niet meer wordt uitgesteld. Het ontwikkelproces van Rainbow Six Quarantine werd afgelopen herfst nog met een paar maanden verlengd, net als de lockdown. *Zucht*

 1.   
  Hukertoo97's avatar

  De mensen die zich druk maken om de naam van een spel moeten maar lekker alle ramen en deuren sluiten en binnen met een mondkapje op wachten tot goeroe ab oosterhuis zegt dat alles weer veilig is van cojona.

 2.   
  Patrick Meurs's avatar

  @Hukertoo97: Tja, als mensen zich al druk maken om de naam, dan hoop ik dat diezelfde investeerders niet bij de Q&A’s van Capcom aanschuiven.

  “Zouden die geïnfecteerde mensen in Resident Evil misschien vervangen kunnen worden voor bloemkolen ofzo?”

 3.   
  BozeBever's avatar

  +1 voor Rainbow Six Avondklok

 4.   
  Patrick Meurs's avatar

  @BozeBever: Dan wil ik wel op z’n minst een waterkanon als wapen kunnen hanteren.