Ninja Theory toont nieuw materiaal Senua’s Saga: Hellblade II

We hebben er met z’n allen een tijdje op moeten wachten, maar ontwikkelaar Ninja Theory heeft eindelijk weer wat Senua’s Saga: Hellblade II-materiaal om mee te pronken. En dat is maar goed ook, want de fans van Senua begonnen er lichtelijk psychotisch van de stilte te worden.

Helaas moet ik er ook meteen bij vermelden dat het niet bijzonder veel is. Via Twitter deelt Ninja Theory een afbeelding, waarbij wordt vertelt dat het gaat om een cinematic lighting experiment. Zoals gewoonlijk is het weer om van te kwijlen, al zullen er vast en zeker ook genoeg mensen zijn die de foto met een droge kin kunnen bekijken.

“Ja ja, allemaal erg mooi natuurlijk, maar dit is allemaal pre-rendered en niet representatief”, hoor ik sommigen grotendeels terecht denken. Toch geeft een enkele pre-rendered afbeelding hoop, vooral wanneer we ons even beseffen dat Hellblade: Senua’s Sacrifice al een beauty was. Tel daarbij op dat Senua’s Saga: Hellblade II wordt ontwikkeld met behulp van de Unreal Engine 5 en je kunt alleen maar hoopvolle gedachten koesteren.

Wat we inmiddels ook weten is de setting van Hellblade II, waarin Senua IJsland aandoet om wat dieper in mythologie en religie te duiken. Psychose – de geestesziekte waar Hellblade: Senua’s Sacrifice om draaide – speelt ook in die zaken een wezenlijke rol, aldus Ninja Theory’s mede-oprichter Tameem Antoniades.

“While Hellblade gave us a very personal insight into psychosis, this sequel builds on that to show how madness and suffering shapes myths, gods, and religion. Our goal is to make an experience comparable to the epic myths and sagas of old.”

Heb je de dikke aankondigingstrailer destijds gemist? Treur niet. We delen ‘m nog wel een keertje met je.

  1.   
    Anoniem-218654762's avatar

    Hier heb je de miljoenste cinematic video van een xbox game. Enige gameolay wat we hebben gehad was Halo infinite..