Super Nintendo World trakteert thuiszitters op virtuele tour door Mario Kart-attractie

De Coronacrisis is behoorlijk kut en het gros van de thuiszitters lijkt er wel een beetje klaar mee te zijn. Zelfs op dingen die voorheen werd bezien als iets triviaal – zoals een dagje uit – hebben we voorlopig nog geen uitzicht. Hoewel men sinds 4 februari bij Universal Studios Japan de deuren heeft mogen openen voor het publiek, voelt het wel de onmenselijke pijn die sommige lockdownies ondergaan. Vandaar dat het personeel van Super Nintendo World een virtuele ervaring voorschotelt. Je weet wel, om de ondraaglijke avondklok iets draaglijker te maken.

De rit in kwestie betreft Mario Kart: Koopa’s Challenge, een on rails Augmented Reality-attractie waarin eenieder zich een deelnemer aan een pot Mario Kart mag wanen. Hoewel het grootste deel van de 20 minuten durende video een wachtrij toont, is zelfs dat al stukken vermakelijker dan de muren van je eigen huiskamer. Sterker nog, het hele thema wat men door de attractie heeft getrokken, is koren op de molen voor elke Mario-fan.

Helaas blijft het voor ons nog een tijdje bij virtuele ritten, gezien er nog niet echt perspectief is op fysieke pleziertochtjes, laat staan naar Japan. Dat ik wat sarcastisch doe over de avondklok en “lockdownies” – mensen die zich ineens als debielen moeten gedragen en dat gerechtvaardigd vinden omdat er maatregelen nageleefd moeten worden – betekent niet dat de maatregelen soms allemaal aanvoelen als een blue shell in de rug.

Mocht je trouwens nog meer AR-gezelligheid willen zien in een Mario Kart setting? Check dan vooral even de demonstratie van Mario Kart Live: Home Circuit die Salim en Peter destijds in elkaar hebben geknutseld.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren