Release Diablo 4 en Overwatch 2 pas in 2022

Het is alweer bijna negen jaar geleden dat Diablo 3 verscheen. Naast een speciale console-versie en de uitbreidingen Reaper of Souls en Rise of the Necromancer kregen we tussendoor ook de logische bundel-editie in de vorm van Diablo 3: Ultimate Evil Edition. Zo bleven fans wel wat jaartjes zoet. Inmiddels kijken we echter vooruit en wachten we op Diablo 4, die eind 2019 onthuld werd met een eerste trailer. Dat wachten zal helaas nog wel even duren…

Tijdens een gesprek met investeerders heeft Activision namelijk laten weten dat Diablo 4 niet in 2021 gaat verschijnen. Ontwikkelaar Blizzard zal het komende jaar nog druk bezig zijn om de game van voldoende content en kwaliteit te voorzien. De kans lijkt groot dat de ontwikkeling langzamer verloopt dan gedacht dankzij alle uitdagingen door de coronapandemie.

Minstens zo verrassend was de mededeling dat naast Diablo 4 ook het langverwachte Overwatch 2 niet dit jaar op de markt komt. Dit zal een zure appel zijn voor veel gamers, want al lange tijd wordt de naderende release van Overwatch 2 genoemd als excuus voor het uitblijven van grote updates en nieuwe content voor Overwatch. Er verschijnt wel regelmatig iets nieuws, maar fans van de game hopen al tijden op meer in de vorm van een tweede deel.

Eind vorig jaar werd door ontwikkelaar Jeff Kaplan van Blizzard nog gehint naar groot nieuws omtrent de game. Over twee weken vindt BlizzCon Online plaats en vrijwel iedereen hield al rekening met een naderende release van Overwatch 2. In een formele reactie laat Blizzard weten dat men nooit een officiële releasedatum heeft genoemd, dus men wil niet spreken van uitstel. Het is eerder een vervelende boodschap. Net zoals amputatie van je been geen verwijdering is van een lichaamsdeel, maar vooral een nieuwe kans om voortaan vrolijk door het leven te hinkelen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren