Ook Sonic the Hedgehog krijgt eigen LEGO-set

Je bent als game-franchise pas écht succesvol als LEGO met je wil samenwerken, lijkt het wel. Ditmaal is Sonic de eregast van een nieuwe LEGO-set, allemaal dankzij een 24-jarige, enthousiaste Britse vrouw.

Het idee voor een Sonic the Hedgehog LEGO-set werd aangekaart via het LEGO-ideas programma. Via deze weg kunnen fans die zelf van bouwen houden hun zelfgemaakte ideeën pitchen aan andere mensen met dezelfde hobby. Wanneer een idee/ontwerp 10.000 fans bereikt, wordt het idee voorgelegd aan het Lego Ideas-bestuur. Zij gaan dan kijken of het idee gerealiseerd kan worden en echt in de winkels kan komen te liggen.
Via deze weg heeft ook Viv Grannell haar Sonic Mania-geïnspireerde LEGO-set geshowed. Bijna een jaar geleden kreeg haar ontwerp al 10.000 fans en nu is het dan eindelijk officieel: Er gaat een echte Sonic-set komen. Later dit jaar moet het product in de winkelschappen liggen.

De blauwe egel is niet de eerste die zijn eigen LEGO-set krijgt. Mario kreeg vorig jaar zijn eigen sets en ook de game Overwatch kreeg een aantal LEGO-sets.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren