Geen Pinnacle Station DLC in Mass Effect Legendary

Gisteren kregen we dan eindelijk een releasedatum en een trailer voor Mass Effect Legendary Edition. Vanaf 14 mei mogen we de avonturen van Commander Shepard en zijn/haar vrolijke kornuiten opnieuw beleven. Maar helaas niet alles. Alhoewel helaas, de DLC die niet meegeleverd zal worden was by far de minst interessante uitbreiding, want het is Pinnacle Station die geen deel zal uitmaken van de nieuwe editie. In een gesprek met Game Informer laat Game Director Mac Walters weten dat de broncode van dit stukje Mass Effect kwijt is:

“I wish we could do it. Honestly, just because this is meant to be everything that the team ever created, brought together again – all the single-player content. And so, leaving it all on the cutting-room floor, it was heartbreaking.”

Pinnacle Station werd nooit gemaakt door Bioware, maar werd indertijd uitbesteed aan Demiurge Studios. In de DLC diende je een combat-simulatie te voltooien voor extra ingame goodies, niet het meest inspirerende stukje content en ook volledig buiten het verhaal van het spel.

Ondertussen heeft een Youtuber de nieuwe trailer langs oude beelden gelegd zodat je een mooi beeld krijgt van de verschillen. Spoiler Alert: die zijn niet heel groot.

En toch kan ik niet wachten het avontuur opnieuw te beleven!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren