EA wil jaarlijks een racegame van Codemasters

Het is altijd weer smullen met de jaarlijkse releases van Electronic Arts. Elk jaar wordt FIFA weer beter en beter en waarom zijn ze gestopt met het jaarlijks uitbrengen van Need for Speed? Need for Speed Nitro was nog niet eens uit of ik mocht al reikhalzend uitkijken naar Need for Speed Shift, World, The Run, Rivals, pareltje na pareltje!

Toen het nieuws naar buiten kwam dat Electonic Arts DiRT-ontwikkelaar Codemasters overnam sprong ik dan ook een gat in de lucht! Zodra EA een studio overneemt weten deze pas echt grote hoogten te bereiken. Met liefde spendeerde ik tientallen euro’s aan de meest krachtige wapens in Battlefront 2 en ik genoot zeker dertig keer van elke minuut in Anthem! Gelukkig gaat dat straks ook met Codemasters gebeuren! Naast dat ze elk jaar al F1 uitbrengen, zullen ze nog meer jaarlijkse releases gaan maken! EA wist dit heugelijke nieuws met aandeelhouders te delen (via Videogamer):

“release new racing experiences annually”

En ook de aandeelhouders, het creatieve hart van het bedrijf, waren het hier natuurlijk mee eens. Met 63 van de 76 hoge heren die het eens zijn met de overname van Codemasters voor 1,2 miljard dollar.

Ik kan in ieder geval niet wachten! Go EA!

 1.   
  Zorroberner's avatar

  Blijft me toch bevreemden dat geen van de hoge piefen bij EA, of een lid van de raad van commissarissen zegt: Zeg we doen al die overnames maar heel veel van die studio’s falen en veel gamers kijken heel negatief naar ons. Hoe garandeert het bestuur dat het dit keer goed zal gaan?

 2.   
  Petor's avatar

  @Zorroberner: Omdat https://www.vg247.com/2021/02/03/star-wars-3-billion-52-million-games-sold-ea/ 🙂

 3.   
  BozeBever's avatar

  Codemasters is in de tussentijd een behoorlijke paraplu van verschillende studios geworden. Ik zie niet het verschillen ten opzichte van hoe ze het nu hebben?

  Desalniettemin, aandeelhouders die druk uitoefenen zijn zum kotsen. Codemasters heeft leuke dingen gedaan, maar met greedy lui achter het stuur kan ik er geen traan om laten als ze volgend jaar de deuren sluiten (en er veel centjes zijn verdampt).

 4.   
  Petor's avatar

  @BozeBever: Je hebt gelijk, ik romantiseer het Codemasters van nu een beetje, dat klopt. Maar wat EA meestal met studio’s doet kan in ieder geval geen verbetering zijn voor Codies.

 5.   
  Felis_Rufus's avatar

  Heerlijk sarcasme: +1