Wanneer is de PlayStation 5 weer ‘gewoon’ te koop?

De PlayStation 5 is nog steeds erg schaars, héél erg schaars. Mondjesmaat komen er kleine leveringen binnen en je doet er goed aan om steeds te blijven struinen naar de geliefde console. Helaas lijkt de schaarste nog wel even aan te houden, in ieder geval tot de zomer(!).

De vraag is dan ook waarom het zó lang duurt voordat er weer normale ladingen zijn en dat antwoord is eigenlijk heel simpel: de vraag is stukken groter dan het aanbod. Eerdere verpakkingsfouten zorgde ervoor dat chipmaker AMD niet aan de gevraagde hoeveelheid kon voldoen en dat er een tekort aan microprocessoren en videokaarten is, die je uiteraard in de PS5 aantreft.

Op dit moment kan de productieafdeling van AMD niet genoeg produceren om de achterstand ‘even snel’ weg te werken, maar er lijkt schot in de zaak te zitten. AMD heeft laten weten dat het druk bezig is met het opzetten van nieuwe productielijnen en hierdoor zal de productiecapaciteit omhoog schieten. Helaas duurt het opschalen van deze productielijnen nog wel even en is de verwachting dat in de tweede helft van 2021 de achterstand is weggewerkt. Nog even geduld dus..

 1.   
  tijn80's avatar

  Hoe zit het eigenlijk met de verkoop van Xbox gamecube? Loopt die supersoepel, zodat er niets over te melden is of wil niemand hem hebben?

 2.   
  mmx's avatar

  Ik wil er ook een maar wel voor de normale prijs en als ik tot 2022 moet wachten laat ik hem gaan. Ik kreeg er een aangeboden voor 1500 euro nou dan maar niet,

 3.   
  Zorroberner's avatar

  @tijn80:
  Ook moeilijk te verkrijgen maar wel minder vraag naar, wat logisch is na de vorige generatie. Er zijn telegram groepen waarin een bot dan een update geeft als die ergens merkt dat de PS5 of de Xbox Series S of X te koop is. Om de verhoudingen weer te geven, die PS5 groep zitten volgens mij ruim 8.000 in. Die Xbox groep 900. (Mocht ik het fout hebben verbeter me gerust mensen).

  Daarnaast komt de Xbox wel steeds sporadisch met nieuwe drops, zo heb ik mijne iig via Mediamarkt kunnen scoren twee weken terug. Terwijl de PS5 zelden dropt en nog steeds pre-orders moet wegwerken.

 4.   
  Rolf Maas's avatar

  @Zorroberner: Gisteren een PS5 aan kunnen schaffen via die beruchte Telegram-groep. Werkte ein-de-lijk een keer meteen… vrijdag komt ‘ie binnen.. 🙂 Oh.. was bij Amazon DE trouwens, die hadden ineens een flinke voorraad.

 5.   
  Anoniem-712273069's avatar

  @Rolf Maas: goed bezig ik was er ook bij alleen ik wou hem in mijn winkel mandje doen en toen refreshte de site en hij was uitverkocht

 6.   
  Hukertoo97's avatar

  Ze meoten gewoon meer consoles maken ik zit nu al maanden te wachten, schande!

 7.   
  Mieke Schoester's avatar

  @Hukertoo97: In principe heb je helemaal gelijk, maar het schijnt dat dit door verschillende factoren op het moment heel moeilijk is. Ik ben ook op zoek naar een PS5, maar ik ben bang dat we gewoon geduld moeten hebben.

 8.   
  CHILLOZZ's avatar

  Ik ben eigenlijk meer benieuwd met wanneer er officiele zwarte ps5’s komen. Dus ook echt van sony/playstation zelf.

  Al is het niet bepaald moeilijk om de witte zelf zwart te maken vooral gezien hoe makkelijk je die faceplates eraf kunt halen.
  Maar dan nog hoor ik om mezelf heen veel vrienden/fam. zeggen die dan toch liever wachten op een echte zwarte ps5.

  Licht natuurlijk ook een beetje aan de plaatsing van de console. heb je hem niet echt in het zicht dan zul je je er ook minder snel aan storen.
  Plus je kunt er wel vanuit gaan dat die platen ook wel los te verkrijgen zijn. Dus stel je verziekt het nu echt compleet om het zelf zwart te spuiten [of een andere kleur] dan kun je straks toch gewoon nieuwe platen kopen

 9.   
  Papachico's avatar

  Ik wacht gewoon netjes tot er een ps5 te verkrijgen is. Moet wel toegeven dat mn eigen ps4 wel kuurtjes begint te krijgen. Met name de controller. Het opladen via een snoer pakt tie niet altijd dus t is een klein gedoe om em zo te krijgen dat tie wel oplaad. Verder is een ps5 leuk maar het is niet dat ik niet zonder kan.

  Tevens zijn er niet bepaald boeiende spellen voor de ps5. Spider-man is leuk maar koop ik wel voor een prikkie omdat het verhaal vrij kort is. Demon’s Souls is leuk maar ken t al. AC:V is voor mij enkel belangrijk voor de story en gameplay want eerlijk is eerlijk. AC is nooit mooi geweest qua graphics. Ubisoft is gewoon zwak als t gaat om facial graphics. Nu is Ubisoft sowieso 1 grote glitch/bug maar toch, haha. Cyberpunk is momenteel niet de moeite waard en die wil ik sowieso op een ps5.

  Ik vermaak mij nog wel ff!

 10.   
  Anoniem-1454850579's avatar

  Als ik een last gen console had kon ik wel wachten.