Hollywood al bezig met film over aandelengekte GameStop

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Dat weet iedereen die vorige maand betrokken was bij de aandelengekte rondom GameStop. De gekte gaat nu ook buiten de aandelenbeurs verder. Zo ver zelfs dat er in Hollywood plannen zijn om dit alles te verfilmen.

Filmstudio MGM heeft volgens Deadline namelijk de rechten gekocht op het nog te verschijnen boek “The Antisocial Network” van schrijver Ben Mezrich. Inderdaad, het boek is nog niet eens geschreven. Toch heeft men voldoende vertrouwen in Mezrich, die al diverse boeken op zijn naam heeft staan over geld, gokken en de financiële sector. Zo schreef hij eerder het boek Bringing Down the House, over een groep slimme MIT-studenten die door subliem kaarten te tellen miljoenen verdienden met Blackjack in Las Vegas. Dit boek werd verfilmd tot The Last Casino uit 2004 en – de meer bekende film – 21 uit 2008, met onder andere Kevin Spacey in de hoofdrol.

The Antisocial Network moet het verhaal vertellen hoe investeerders, gamers en internettrollen Wall Street op de knieën kregen. Een verhaal dat blijkbaar zo tot de verbeelding spreekt, dat het aankomende boek van Mezrich eind vorige week werd aangeboden en vrijdagavond al was aangekocht door MGM.

Het verhaal rondom de aandelen van GameStop is even grappig als bizar. Dankzij investeerders, gamers en fanatieke gebruikers van Reddit kregen diverse grote spelers op Wall Street een paar flinke klappen te verwerken. Grote hedgefondsen anticipeerden op een faillisement van GameStop en fors dalende aandelenprijzen. Een verenigde groep op de Wall Street Bets subreddit besloot echter de strijd aan te gaan. Ze kochten massaal aandelen GameStop, waardoor de prijs in korte tijd tot wel 1700 procent steeg. Menig investeerder, inclusief vele bescheiden beleggers, maakten forse winsten in zeer korte tijd. De miljoenen tot mogelijk zelfs miljarden verlies behoren toe tot de hedgefondsen. 5 euro? Op je muil!

Er lijkt momenteel nog geen einde te komen aan het Wall Street Bets-verhaal. Naar verluidt heeft het Reddit army de pijlen nu gericht op zilver. Mocht je nog een graantje mee willen pikken. Het boek van Mezrich zal dan ook nog wel een tijdje op zich laten wachten, totdat deze bubbel is doorgeprikt. Vervolgens moet er ook nog wel meer gebeuren voordat de productie van de film concreet van start kan gaan, maar volgens Deadline heeft het project bij MGM een behoorlijke prioriteit.

Rien ne va plus!

 1.   
  JohnnieBoy's avatar

  Ik citeer: “Naar verluidt heeft het Reddit army de pijlen nu gericht op zilver”
  Dit is pertinent NIET WAAR. Stop hier dus mee! Heel slechte journalistiek? Of heeft iemand u verteld dat u dit moest schrijven?
  De firma Citadel probeert zilver omhoog te lullen en zodanig “ons” een koekje van eigen deeg te geven en ons dus te double-crossen.

 2.   
  Petor's avatar

  @JohnnieBoy: Jazeker! We worden betaald door Bill Gates en wel in kinderbloed! Heerlijk!

  #silversqueeze is één van de bronnen, naast legio nieuwsmedia van CNN tot Independent

 3.   
  Anoniem-1326128803's avatar

  @JohnnieBoy:

  Je liegt! Het is wel waar, want alles wat op reddit staat is waar!
  Overhypte zeikkindertjes daar….

 4.   
  JohnnieBoy's avatar

  @Petor: Oh CNN en Independer hebben het over een silversqueeze! Je hebt helemaal geen verstand van beleggen jij dwaas, laat staan dat je zelf weet waar je zou moeten kijken. Dit is te hoog gegrepen voor je.
  @Anoniem-nogwat: Je bent met de hedge funds? Of is het rancune doordat je boot gemist hebt?

 5.   
  ChielB's avatar

  @JohnnieBoy: Hey Johnny, aimabel ventje! Er stond niet voor niets “naar verluidt” dat er op zilver wordt gegokt. Een korrel zout, een gerucht, zo had het ook kunnen heten. Inderdaad via toch wel aardige media als CNN en enkele anderen.

  Maar nee, we zijn geen beleggings goeroes allemaal, die eer laten we aan jou. Als je alleen maar blijft brullen over onrecht en ellende kan je beter lid worden van het Trump 2024 campagne team. Als je lekkere diepe beurs gesprekken zoekt, is er vast wel een marathon van business blad met Harry Mens op tv.

 6.   
  JohnnieBoy's avatar

  @ChielB: Oh kijk, een kereltje uit het kamp “Orange man bad boehoehoe”. Sinds wanneer is ‘naar verluidt’ een synoniem voor iets met ‘een korreltje zout nemen’ dan? Kijk jij nou maar naar die aardige media van je en spek de bankrekening van Citadel maar met wat zilver. Kunnen ze weer champagne drinken als ze een paar duizend mensen van hun baan en bestaan hebben berooft. Ach wat zeg ik, je zult dit toch wel niet begrijpen jij flapdrol.

 7.   
  Patrick Meurs's avatar

  Jongens, een discussie moet kunnen en mogen (en daar gaat niemand hier tegenin), maar een zinvolle uitwisseling van argumenten kan ook zonder belediging. Sterker nog, met aanstootgevende woorden gooien werkt alleen maar averechts.

  Als je er echt niet uit kan komen, agree to disagree en laat het rusten.

 8.   
  Anoniem-1376142949's avatar

  Waar men op doelt is dat /r/WallStreetBets nooit interesse getoond heeft in zilver, dit heeft de media voor hun gezegd.

  Op dit subreddit is alleen maar gaat te vinden over dit silver squeeze gebeuren