Deze klassieke spelletjes kun je ook online spelen

Hoewel er een bepaalde charme schuilt in het spelen van een klassiek spel op de ouderwetse manier, is het wel zo fijn dat dit tegenwoordig ook online mogelijk is. Online spelen biedt het nodige gemak en plezier. We zetten een aantal klassieke spelletjes en hun online varianten op een rij.

Schaken

Schaken is een van de oudste spellen ter wereld. Volgens Historiek is het schaakspel al duizenden jaren oud en ligt de oorsprong vermoedelijk in India. Schaken is voor veel mensen niet alleen een leuke bezigheid, het is daarnaast ook nog eens goed voor het brein. Je kunt uiteraard het ouderwetse schaakbord uit de kast halen, maar er zijn anno 2021 ook genoeg mogelijkheden om het spel online te spelen. Omdat je hierbij ook tegen de computer kunt spelen, biedt dit een mooie kans om te oefenen en is het fijn vertier als je alleen bent. Ook kun je het tegen willekeurige vreemden of zelfs je eigen vrienden opnemen. Maar waar kun je online schaken? Online-schaken.nl en Schaken.club zijn voorbeelden van welbekende platforms. Ook leuk: via Schaakzone kun je schaakpuzzels doen om aan je tactisch inzicht te werken.

Bingo

Het ontstaan van Bingo dateert volgens de NVBP.nl (de Nederlandse Vereniging voor Bingo en Poker) uit de zestiende eeuw. Het spel ontstond onder de Italiaanse nationale loterij. Dit wordt beschouwd als de voorloper van Bingo. Dit spel waaide vervolgens over naar Frankrijk en Duitsland en kreeg langzaam meer vorm als het Bingo dat we vandaag de dag kennen. Tegenwoordig wordt het spel overal ter wereld gespeeld, offline en online. Bingocams is een van de laatste innovaties op het gebied van online bingo. Hier vind je verschillende bingospelletjes en waan je je in een real-life bingozaal. Omdat je via je webcam rechtstreeks in contact kunt komen met andere spelers, hoef je het sociale aspect van Bingo niet te missen.

Scrabble

Scrabble is ontsprongen aan een hersenspinsel van de Amerikaan Alfred Mosher Butts (1899-1993). De werkloos geraakte architect bedacht het spel in de jaren dertig van de vorige eeuw. Pas in 1948 werd Scrabble echter — na de nodige aanpassingen — voor het eerst op de markt gebracht. Het is daarmee het nieuwste spel uit dit rijtje. Scrabble kreeg al snel meer voet aan de grond en is nu in de spelletjeskast van vele huishoudens te vinden. Wordfeud, de online variant van Scrabble, mag ook zeker niet klagen over een gebrek aan populariteit. In 2011 was er zelfs een enorme hype rondom de app: Wordfeud werd massaal geïnstalleerd. Hoewel de gekte rondom Wordfeud inmiddels lang en breed voorbij is, wordt de app nog steeds gretig gebruikt door veel mensen. NU.nl meldde in 2018 dat een kleine 10 procent van de Nederlanders de app nog maandelijks speelt. Het is heel fijn om te weten dat Wordfeud er nog altijd is voor als we zin hebben om een spel als Scrabble online te spelen.

Andere klassieke spellen

Bovenstaande namen zijn zeker niet de enige beroemde spellen die je online kunt spelen. Sterker nog: bijna elk klassiek spel is door de jaren heen ook omgetoverd tot online variant. Wat dacht je bijvoorbeeld van Risk of Monopoly? Dikke kans dat ook jouw favoriete spel online te spelen is.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren