Jack uit Mass Effect 2 was niet panseksueel dankzij Fox News

Spelers van Mass Effect 2 kunnen zich ongetwijfeld Jack nog herinneren. Deze ruige chick was voor veel mensen één van de favoriete personages, vooral ook omdat ze schijt had aan alles en iemand was waar je niet mee wilde sollen. Het was oorspronkelijk de bedoeling om haar panseksueel te maken, maar in de game is het alleen maar mogelijk om seks met haar te hebben als je de mannelijke Shephard speelt. Waarom dat zo is? Volgens de schrijver van de game, Brian Kindregan, is dat vanwege de druk van de media geweest. Fox News in dit geval (via VG247):

“I was trying to chart out the arc of [Jack’s] romance, which for much of the development – it was actually very late that it became a male/female-only romance. She was essentially pansexual for most of the development of that romance.

“Mass Effect had been pretty heavily and really unfairly criticized in the US by Fox News, which at the time… maybe more people in the world thought that there was a connection between reality and what gets discussed on Fox News. The development team of Mass Effect 2 was a pretty progressive, open-minded team, but I think there was a concern at pretty high levels that if [the first] Mass Effect, which only had one gay relationship, Liara – which on paper was technically not a gay relationship because she was from a mono-gendered species – I think there was a concern that if that had drawn fire, that Mass Effect 2 had to be a little bit careful.”

De druk van de media kan soms erg zwaar wegen op een bedrijf, maar gelukkig hebben ze bij Mass Effect 3 de keuzes veel uitgebreider gemaakt. Want wie je ook wilt zijn in het echt, het is geweldig als dat in games waar keuzes zo belangrijk zijn, ook het geval is.

Binnenkort mogen we het allemaal opnieuw beleven met de Mass Effect Legendary Edition. De geruchten gaan dat de game in maart verschijnt.

 1.   
  JohnnieBoy's avatar

  Wat is in vredesnaam een panseksueel? Ongetwijfeld weer iets waar ik niet al te ver over uit mag wijden. Een man of een vrouw is blijkbaar al teveel gevraagd voor de immer toenemende SJW-tirannie die ons overal en ongevraagd ten deel moet vallen.

 2.   
  Anoniem-1176263743's avatar

  Helemaal mee eens Johnnieboy, wat een onzin. Alsof de grote meerderheid van de gamers zich hier druk om maakt. Vindt het hele man/vrouw gebeuren in games al overtrokken, laat staan als we daar nog 12 soorten geslacht aan toevoegen…

 3.   
  Papachico's avatar

  @JohnnieBoy:

  T gaat een beetje ver allemaal en is in games totaal niet nodig vind ik. Menig gamer interesseert t allemaal geen hol. Daarbij moet ik ook zeggen dat ik als 1 van de weinige geen enige reet geef aan de trend om in games een hond of kat te kunnen aaien. Who cares.. Ben overigs wel een dierenvriend hoor.

  Panseksueel: Dat betekent dat ze op mensen verliefd worden en dat het niet uitmaakt of iemand nou een meisje, een jongen of iets ertussenin is. ‘Pan’ betekent namelijk ‘alles’ in het Grieks.

 4.   
  Petor's avatar

  Niemand hoeft games te maken met meerdere seksuele voorkeuren, dat staat iedereen vrij. Het nieuws is dat de druk van de media ervoor heeft gezorgd dat een schrijver die dat wel wilde, dat niet deed. Noem dat social justice, prima, maar gamemakers moeten zich vrij voelen om te maken wat ze willen. Daar gaat het om.