Hogwarts Legacy uitgesteld tot 2022

Dreuzels, halfbloeden en andere toverwappies opgelet! De all-inclusive van Corendon naar Zweinstein is namelijk behoorlijk vertraagd. Via Twitter heeft de ontwikkelaar van Hogwarts Legacy namelijk laten weten dat de game is uitgesteld tot 2022. Riddikulus!

Ontwikkelaar Avalanche Studios, die aan Hogwarts Legacy werkt onder het Portkey Games-label van Warner Bros., heeft meer tijd nodig – en gekregen. Blijkbaar ligt de lat behoorlijk hoog voor dit ambitieuze Harry Potter-avontuur, waardoor we er dus nog wel meer dan een jaar op moeten wachten.

Hogwarts Legacy werd vorig jaar aangekondigd tijdens Sony’s PlayStation 5 Showcase. De game liet zich toen zien met een hele sfeervolle teaser trailer. Het belooft een actievolle RPG te worden die zich afspeelt in de jaren 1800. Je bent een student die de sleutel bezit tot een oud geheim dat de hele tovenaarswereld kan verwoesten. Op de valreep word je toegelaten tot de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry en al snel ontdek je dat je geen gewone student bent. Je bezit de vrij zeldzame gave om Ancient Magic waar te nemen en zelf toe te passen. Aan jou als speler de keuze of je dit geheim zult beschermen of dat je je toch laat verleiden tot de krachten van duistere magie.

Ontdek hoe het voelt om binnen de muren van Hogwarts te leven, verken bekende en nieuwe gebieden, sluit vriendschappen en ga gevechten aan met Dark Wizards. Ondertussen ontwikkel je je eigen personage en talenten, leer je nieuwe vaardigheden en oefen je om steeds meer en sterkere spreuken toe te passen. Jij bepaalt wat voor tovenaar je wordt en wat het lot zal zijn van de tovenaarswereld. Ga er maar aan staan. Expecto Patronum!

Hogwarts Legacy verschijnt ergens in 2022 voor de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series S/X.

 1.   
  squidgyboy's avatar

  jammer dat was nou echt een game waar ik dit jaar naar uit keek.

 2.   
  ZoDexNL's avatar

  @squidgyboy: Inderdaad jammer, maar ik denk(hoop) wel dat het het wachten waard wordt.

 3.   
  BozeBever's avatar

  Wat Bethesda deed met Falout 4 is dus uniek! (presenteren, 4 maanden later release). Nu met het management en marketing debakel rondom cyberpunk snap ik dit wel. De verwachtingen zijn torenhoog voor dit spel!