Twitch-account Trump is uitgeschakeld na rel Capitool

Livestreaming website Twitch heeft het account van de huidige president, Donald Trump, uitgeschakeld. Twitch maakt hiermee een duidelijk statement, net zoals Facebook en Twitter dat al eerder deden toen ze de president van Amerika hadden verbannen van zijn social media-accounts.

In een statement die Twitch gaf aan Polygon bevestigen ze dat er bewust voor gekozen is om het account van de president onklaar te maken. Op deze manier kiest de website ervoor om niet meer bij te dragen aan de opruiing en het geweld van de Trump-supporters.

In light of yesterday’s shocking attack on the Capitol, we have disabled President Trump’s Twitch channel. Given the current extraordinary circumstance and the President’s incendiary rhetoric, we believe this is a necessary step to protect our community and prevent Twitch from being used to incite further violence.

Hoelang de Twitch-ban is, wordt niet vermeld. Facebook heeft Trump’s account uitgeschakeld tot in ieder geval na Biden’s inhuldiging.

Het is niet de eerste keer dat het Twitch-account van Trump op zwart gaat. Afgelopen juni werd zijn account ook al offline gehaald nadat er op zijn kanaal een felle speech werd gestreamed waarin immigranten het moesten verduren.

  1.   
    Anoniem-718899920's avatar

    Even zomaar alle platforms uitschakelen. Als iemand domme dingen uitspreekt dan moeten andere´em afkraken. Als ze een video bericht plaatsen op twitter waarin hij zegt dat mensen ermee moeten kappen en Twitter staat het niet toe gedeeld te worden, moet je’em niet afsluiten wanneer de aanhang ondanks zijn woorden nog door gaat

  2.   
    JohnnieBoy's avatar

    Je hebt gelijk, maar kijk uit wat je zegt. De censuur was al behoorlijk en na 3 november nog vreselijker. Sinds afgelopen woensdag is de purge in volle gang. Ook alle nationalisten, traditionalisten en conservatieven moeten het nu om bizarre “redenen” ontgelden. En dan moet het nog 20 januari worden. Donkere tijden voor mij en de mijnen, en het word nog veel erger. Om van de tirannie die ons ten deelt valt op andere vlakken nog maar te zwijgen.