Battleborn is over minder dan 20 dagen dood

Behoor jij tot het exclusieve gezelschap dat nog steeds Battleborn speelt? Haal de koffie en natte cake maar vast tevoorschijn. Over minder dan 20 dagen zal de game namelijk een stille dood sterven.

Via een bijgewerkte blog post op de 2K website, is aangekondigd dat Battleborn op 25 januari offline zal gaan. Vanaf dat moment is de game niet langer speelbaar. Ook de singleplayer campaign is dan niet meer te spelen, zodra de servers uit de lucht zijn gehaald.

Hiermee komt eindelijk een eind aan de lijdensweg van Battleborn. Hoewel de game rond de launch in mei 2016 best een goede start kende, bleef het gehoopte succes uit. Het aantal spelers daalde vrij fors in de maanden na de release. Mogelijk was er al snel te grote concurrentie dankzij een soortgelijke game van Blizzard: Overwatch. Die game krijgt in februari zelfs een tweede deel.

Battleborn was al geruime tijd op weg naar een laatste rustplaats. De game werd in de zomer van 2017 al free-to-play, maar dat hielp niet om een veel groter publiek aan te trekken. In september van dat jaar maakte ontwikkelaar Gearbox bekend geen nieuwe content meer te maken voor Battleborn. Men ging zich liever richten op de ontwikkeling van Borderlands 3. Sinds november 2019 was Battleborn uit de diverse digitale winkelrekken verdwenen en al bijna een jaar is het al niet meer mogelijk om de premium in-game valuta te kopen.

Het zal het NOS journaal niet gaan halen later deze maand, maar wie wil mag er zeker even bij stil staan de 25e. Niet te lang natuurlijk, nergens voor nodig.

 1.   
  deJob's avatar

  Zonde. Ik vond het meteen lekker spelen, maar er was gewoon te weinig te doen. Wel kut dat de singleplayer niet meer te spelen is, wanneer je de fysieke versie hebt.

  Jullie link naar Overwatch 2 in februari zegt trouwens niks over een tweede deel; alleen een update.

 2.   
  kanniet's avatar

  Wel jammer, beviel me beter dan Overwatch met de single player modus.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  wel speeldbaar heel simpel

 4.   
  RLXTR's avatar

  Ik heb niets met de game, maar wel een erg leuk geschreven artikel. Hulde!

 5.   
  Anoniem-397034256's avatar

  Ooit gekocht enaar een half uur gespeeld maar wilde het weer gaan spelen. Tot mijn verbazing zijn de server steeds open terwijl ik dahct dat de servers van Battleborn allang al gesloten waren.