Kanye West wilde samenwerken met Nintendo

Kanye West heeft naast het maken van muziek duidelijk nog andere ambities. Zo deed hij eerder dit jaar een gooi naar het presidentschap van de VS. Nu komt de oude baas van Nintendo America, Reggie Fils-Aimé, met een opmerkelijk verhaal dat West zich ook graag wilde storten op de videogame-business.

Kanye West bezocht tijdens een E3, jaren geleden, Nintendo’s gebied. Hij kreeg het zelfs voor elkaar om wat tijd te spenderen met Miyamoto. Ondanks dat dergelijke evenementen als E3 chaotisch as hell zijn, kreeg West het voor elkaar om een afspraak te maken met Fils-Aimé, zo liet hij weten in de podcast Talking Games With Reggie & Harold podcast. De twee gingen later samen zitten in het kantoor van West om de mogelijkheden voor een samenwerking te bespreken. Toch voelde de oud Nintendo of America-baas zich genoodzaakt om de boot af te houden. Er was simpelweg geen ruimte voor een dergelijke samenwerking. In de podcast laat hij weten dat het niet makkelijk was om West ervan te overtuigen dat Nintendo geen goede keuze voor hem was.

Films-Aimé noemde de meeting tussen de twee ‘interessant’ en geeft toe dat West een echte creator is met een passie voor videogames. Toch liep het uit op niks.

Dit opmerkelijke verhaal kwam naar buiten door de eerdergenoemde podcast. Deze podcast is onderdeel van een fundraiser. Als je benieuwd bent naar nog meer opmerkelijke verhalen over de gaming-industrie, check dan de podcast.

 1.   
  Anoniem-28108511's avatar

  Wat een geluk dat er geen ruimte was om met dat figuur samen te werken.

 2.   
  RLXTR's avatar

  Ik heb me nooit intensief in de heer West verdiept, dus wellicht zie ik één en ander over het hoofd en is hij een directe nazaat van Zeus en de Here Christus, maar als ik er even vanuit ga dat hij geen bovennatuurlijke krachten bezit, dan vind ik het persoonlijk van buitengewoon weinig respect getuigen om continue maar te veronderstellen dat jij andermans werk beter kunt doen. Maar goed, wie weet vergis ik me gruwelijk, en is dit wel degelijk de muzikant, Amerikaans president, acteur, mode ontwerper, entrepreneur en game development guru waar de wereld naar smacht.

 3.   
  tijn80's avatar

  @RLXTR:
  Heb ergens gelezen dat hij bipolair is. Deze actie zou (net als zijn kandidatuur voor potus) een manische actie kunnen zijn.

  •   
   Mieke Schoester's avatar

   Hij heeft inderdaad vrije heftige psychische problemen, waardoor impulsiviteit ook een probleem is, vermoed ik. Had hij ook niet gezegd dat hij z’n kinderen bijna wat aan had gedaan? Dan is een mogelijke samenwerking met Nintendo nog wel het minst problematisch natuurlijk