De voordelen van een VPN-verbinding

We kunnen er bijna niet meer omheen. Surfen op het internet, waarbij je gebruik maakt van een VPN-verbinding. Grote tech-bedrijven doen er alles aan om je te volgen middels je ip-adres en die data is waardevol voor ze. Ook tijdens het spelen van games wordt er steeds meer informatie gebruikt door game-ontwikkelaars, om nog maar te zwijgen over hackers. Met doxxing worden persoonlijke gegevens vergaard door hackers, om je als slachtoffer voor gek te zetten en zelfs swatting komt voor, waarbij de politie gebeld wordt om in te grijpen op jouw locatie. Het is dus niet gek dat steeds meer mensen gebruik maken van een VPN-verbinding.

Het mag weer anoniem

Een Virtual Private Network garandeert je privacy online, waardoor je veilig bent op een Wifi-netwerk en in je browser. Je maakt gebruik van een verborgen IP-adres en dat zorgt ervoor dat het internet weer is waarvoor het is bedoeld: een plek waar je anoniem jezelf kunt zijn. Overigens brengt het nog meer voordelen met zich mee. Veel online streamingdiensten hebben exclusieve content in verschillende landen. Is het vreemd dat de Nederlandse hitserie Undercover op Netflix niet in de Verenigde Staten te bekijken is? Wellicht, maar als je als Nederlander in Amerika woont is het behoorlijk nadelig. Ook zijn er een aantal series van Amerikaanse bodem die niet in Nederland te bekijken zijn. Het gebruik van een VPN-verbinding stelt je in staat om een Amerikaanse IP-adres aan te nemen, waardoor de overzeese content gewoon voor jou beschikbaar is. Hetzelfde geldt voor bepaalde websites die in Nederland niet beschikbaar zijn. Denk daarbij aan belangrijke sportevenementen in het buitenland. Sterker nog, vaak zijn vliegtickets veel betaalbaarder in het buitenland. Transformeer je adres naar eentje uit een ander land en je bent klaar voor de koopjes!

Het draait bij het gebruik van een dergelijke service niet alleen om gemak, maar ook om veiligheid. Steeds vaker zijn banken het doelwit van hackers en het fenomeen phishing is niet meer weg te denken uit de digitale maatschappij. Een veilige verbinding tijdens het bankieren is dus geen overbodige luxe en voor mensen die net een stapje verder gaan en zich bezighouden met crypto currency is het bijna verplicht te noemen.

Het mag weer anoniem

Terug naar gaming, want ook daar zijn veel voordelen te bedenken. Bepaalde games zijn in het buitenland veel goedkoper, waardoor je met gemak je favoriete games kunt aanschaffen voor een lager bedrag. En wat dacht je van bepaalde ingame items die niet in Nederland beschikbaar zijn of games die eerder verschijnen in het buitenland. Veel internetproviders die verlagen je internetsnelheid als het druk is in de buurt, een VPN voorkomt dat en laat je altijd met een zo hoog mogelijke snelheid spelen. Helaas kun je dan niet meer je internetverbinding de schuld geven als je een aantal potjes achter elkaar verliest natuurlijk. Daarbij moet gezegd dat een beveiligde verbinding natuurlijk ook in te stellen is voor consoles en smart tv’s.

Surfen op het internet is al lang geen anonieme bedoening meer en daar doen vooral de grote tech-bedrijven hun voordeel mee. Bij Gamersnet maken we dus al langere tijd gebruik van een beveiligde verbinding, voor toffe content uit het buitenland, snelle potjes Call of Duty en een gevoel van veiligheid die we eigenlijk niet meer gewend zijn

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren