Consumentenbond roept mensen op problemen met Switch te melden

De tijd dat de game-industrie een rare niche was waar niemand naar omkeek is voorbij. Waar de Kansspelautoriteit zich actief druk maakt om Fifa Ultimate Team, heeft de consumentenbond zich nu gericht op Nintendo. Veel gamers weten immers dat de Joy-Con-controllers van de Nintendo Switch soms niet lang meegaan. Dit probleem heeft de naam driften en zorgt ervoor dat je ingame-beeld beweegt zonder dat je de joystick aanraakt. De consumentenbond roept mensen nu op zich te melden als deze problemen zich voordoen.

De bond staat niet alleen, want het is een gezamenlijke oproep van negen Europese consumentenorganisaties. In Frankrijk en België kwamen al bijna 1000 klachten binnen en de eindbaas van de bond, Sandra Molenaar wil weten hoe groot het probleem is alvorens ze verdere acties ondernemen:

“We doen de oproep omdat we signalen krijgen dat de Switch niet zo lang meegaat als consumenten zouden mogen verwachten. Bovendien zijn de opties om de console te repareren beperkt, waardoor consumenten gedwongen zijn tot dure vervangingen. De reacties gebruiken we om te bepalen welke verdere actie we ondernemen.”

Niet alleen maken de bonden zich zorgen over de consumenten, ook de Green Deal wordt erbij gehaald; dit is Europees beleid die ervoor moet zorgen dat producten duurzamer worden.

Dus of je je simpelweg genaaid voelt of het vervelend vindt dat dolfijnen zich door een plastic soep van Joy-Con-controllers moeten wurmen, via dit formulier kun je je beklag doen bij de juiste instanties.

  1.   
    JohnnieBoy's avatar

    Dank u! Bij deze heb ik dit gedaan. Een schandaal die controllers.