Mass Effect- en Dragon Age-veteranen verlaten BioWare

Dat BioWare in het verleden geweldige games heeft gemaakt, daar twijfelt niemand aan. Maar dat de recentere ondernemingen van het bedrijf beduidend minder van kwaliteit waren, mag ook geen geheim heten. Mass Effect: Andromeda is nog altijd een meme vanwege het gebrek aan afwerking, en Anthem was al helemaal een drama. Nu volgt weer een klap voor BioWare: Casey Hudson en Mark Darrah leggen hun functies neer.

Je kunt deze namen kennen uit de long-read van Jason Schreier over de dumpster fire die de ontwikkeling van Anthem was. Deze namen werden er (tevergeefs) op het laatste moment bij gehaald om de boel te redden. Maar eerder was Casey Hudson was tevens algemeen directeur en voorheen ook regisseur voor de Mass Effect-serie. Darrah was executive producer voor Dragon Age – en bevestigde eerder dit jaar officieel Dragon Age 4.

De toon van deze aankondiging is optimistisch over de volgende generatie BioWare-magiërs – excuus, BioWare-talent. Echter, tussen de regels door lijkt het toch wel te rommelen binnen het bedrijf. Allereerst zeggen zowel Darrah als Hudson dat het een moeilijke beslissing was om te vertrekken. Ook zit BioWare nu zonder algemeen directeur, wat natuurlijk geen ideale situatie is. Samantha Ryan overziet de studio in de tussentijd. Tot slot is Christian Dailey nu ingezet op het nieuwe Dragon Age-project – terwijl die juist druk was met Anthem 2.0. Het lijkt er dan ook op dat het vertrek van Darrah en Hudson niet bepaald gepland was.

Met deze vertrekken zijn dus twee van de laatst overgebleven veteranen opgestapt. Zal het de nieuwe generatie lukken om BioWare great again te maken? De tijd zal het leren, maar de recente geschiedenis voorspelt niet veel goeds…

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

  1.   
    Amaraldane's avatar

    RIP Dragon Age 4

  2.   
    Mike Gevers's avatar

    @Amaraldane: Ik ben er ook bang voor inderdaad. Er is weinig hoopgevends aan dit nieuws