Avengers legt Square Enix behoorlijke windeieren

Een windei is niet goed: “Een windei is een ei dat geen kalkschaal heeft. Het ei bestaat enkel uit de vruchtzak met inhoud en is niet levensvatbaar bij bevruchting. Kippen kunnen om verschillende redenen windeieren leggen. De term werd ontleend aan het Latijnse ova subventanea. Ova betekent ei, ventus betekent wind: men meende dat windeieren door de wind oftewel door de adem van de goden werden bevrucht. “

Square Enix heeft de financiële resultaten van het afgelopen kwartaal naar buiten gebracht en Avengers presteert precies zoals iedereen behalve Square Enix had verwacht! Er is een verlies van 7 miljard yen of 56 miljoen euro geleden. Directeur van het bedrijf Yosuke Matsuda geeft vooral de tegenvallende verkoopcijfers en de enorme marketingkosten voor de game (via VG247) de schuld.

“In addition to the amortization of that game’s development costs, another significant factor associated with the title was the fact that we undertook a major advertising campaign at the time of its launch to make up for delays in our marketing efforts resulting from the COVID-19 pandemic. There is a certain amount of development costs still to be amortized in 3Q, but we want to recoup it by growing our sales going forward.”

Hoe gaan ze dat oplossen? Er wordt vooral ingezet op DLC en de eerst volgende superheld die de verkoopcijfers moet aantrekken is Kate Bishop! Je kent haar vast van alle succesvolle verfilmingen en dergelijke (na een zoektocht op Google blijkt ze de dochter van Hawkeye te zijn…)! Andere helden die nog niet bevestigd maar waarschijnlijk in aantocht zijn, zijn Black Panther, Captain Marvel, She-Hulk, Winter Soldier en War Machine.

De game doet overigens niet alles verkeerd hoor, als je alle looter-shooter-elementen niet meerekent zitten er echt toffe momenten in het spel, zoals je kunt beluisteren in onderstaande Podcast Review!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren