Rockstar Games teaset GTA 6 met El Rubio uitbreiding

Al vanaf het jaar 2017 doen er geruchten de rondte dat er een nieuwe Grand Theft Auto-iteratie op komst is, toch heeft Rockstar Games al die tijd steevast hun mond gesloten gehouden over een mogelijke vervolg op GTA 5. Daar komt echter nu verandering in.

Voordat Rockstar Games de nieuwste uitbreiding onthulde, die een nieuwe heist naar GTA Online en een compleet nieuw stuk land brengt, deelde de Amerikaanse ontwikkelaar en uitgever een teaser voor deze uitbreiding.

Wanneer je echter even stopt met kijken naar de heerlijke nieuwe content die naar GTA Online komt en je blik werpt op de onderkant van de video, valt je misschien op dat daar een codereeks staat geschreven. Of beter gezegd; coördinaten! Hoewel het uiteindelijk nog een beetje puzzelen was over de exacte locatie, bleek na een lange speurtocht de oplossing in het berggebied van de staat Virginia te liggen.

Niet heel speciaal, totdat je de satellietbeelden aanzet en daar de prachtige letters ‘VI’ voor je ogen ziet verschijnen. Hiermee lijkt Rockstar Games dan toch echt eindelijk de bevestiging te geven over de komst van Grand Theft Auto 6.

GTA 5 tikte in ieder geval halverwege dit jaar de grens van 130 miljoen verkochte exemplaren aan, het is dan ook allerminst onwaarschijnlijk dat een vervolg uitblijft. Wanneer GTA 6 precies gaat komen, dat blijft natuurlijk nog de grote vraag.

 1.   
  JohnnieBoy's avatar

  Een andere verklaring is er eigenlijk niet. Heb er veel zin in. En met mij nog 100 miljoen mensen. Volgens mij zijn ze dar bij Rockstar ook van op de hoogte.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Het mag eens tijd gaan worden vind ik, dit is al weer de 3de generatie console sinds gta5 uit kwam die we nu hebben.

 3.   
  CHILLOZZ's avatar

  gta VI…. zal wel uitkomen op de next… NEXT gen XD.

  ongeloofelijk dat ze V zolang hebben weten uit te melken.. Maar hey als dr vraag is waarom niet dan he 😉
  iig wel fijn dat ze steeds met gratis updates komen… al zijn de meeste dingen niet makkelijk te verkrijgen voor vele.. Maar aan de andere kant. als je alles in 1 klap kunt vrijspelen./KOPEN daar word het ook niet bepaald leuker van… En als je gewoon wat races doet wat missies en bijv. CEO opdrachten dan komt t geld vanzelf wel binnen..

 4.   
  Sander Klijn's avatar

  Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat GTA 6 daadwerkelijk pas het daglicht krijgt te zien. Laten we eerlijk met elkaar zijn, als Rockstar Games nu nog zo’n ‘uitgebreide’ update naar GTA Online brengt, is de kans bijzonder klein dat we het vervolg volgend jaar te zien krijgen. Maar ja, wel leuk om te zien dat ze toch met een soortement bevestiging komen. Al kan het natuurlijk ook puur toeval zijn.