Sims 4: Sneeuwpret trailer aangepast na klachten Aziatische cultuur

Het is tijd voor (wéér) een nieuwe Sims-uitbreiding en dus is er weer genoeg voer om ontevredenheid over te uiten. Ditmaal hebben we het niet over de game pack van Star Wars die niet in de smaak viel bij de community of de slechte representatie van mensen van kleur in de game. Dit keer gaat het over de nieuwste trailer en de Aziatische cultuur die daarin te zien is.

Het is geen inmiddels geen geheim meer dat het nieuwe pakket, Sneeuwpret, bommetje vol zit met Aziatische invloeden. Zuid-Koreaanse gamers hebben aangegeven teleurgesteld te zijn in EA. Voornamelijk door twee gegevens die te zien zijn in de trailer: Sims die aan het bidden zijn voor een altaar en de Rising Sun-vlag die getoond werd. Beide worden gezien als een representatie van de Japanse kolonisatie. Dit is natuurlijk een gevoelig onderwerp, gezien de relatie tussen Zuid-Korea en Japan nog steeds gespannen is.

Graham Nardone, Senior producer van het pakket, laat op Twitter weten dat de trailer inmiddels is aangepast en dat deze gevoelige gegevens niet terug te vinden zijn in de game wanneer deze uitkomt op 13 november. Eind goed, al goed?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren