2K zegt sorry voor reclames in NBA 2K21, maar verwijdert ze niet

Uitgever 2K Games lijkt zich de kritiek rondom de schaamteloze reclames in NBA 2K21 aan te trekken, maar voelt zich kennelijk toch genoodzaakt om de centjes van o.a. Facebook aan te nemen. In een verklaring op Twitter laat men weten dat de reclameblokken in de pre-game introductie – oftewel het laadscherm voor een match – misplaatst zijn. Daarom is men van plan om deze te verplaatsen naar een andere sectie binnen de game. *Zucht*

Reclames in gratis games zijn – hoewel begrijpelijk – al best irritant, maar wanneer deze in een full priced game verwerkt worden en ook nog eens niet over te slaan zijn, dan heb je als uitgever dikke kans dat je betalende achterban vraagtekens bij je bescheidenheid plaatst. Uitgever 2K Games heeft dit recentelijk wederom gemerkt, nadat het zonder pardon advertenties voor de Oculus Quest in de laadschermen van NBA 2K21 frommelde, een game die nota bene niet eens speelbaar is op dat apparaat. SCHANDE! Terwijl het gepeupel met brandende fakkels en hooivorken voor het kantoor van 2K marcheerde, was men al bezig met een ‘sorry note’.

2K beroept zich hiermee op het feit dat dit niks nieuws is – gezien de vorige game ook advertenties bevatte – maar dat de reclames wel op de verkeerde plek in de game terecht zijn gekomen. M-hmmm… juist. In een volgende update zullen de reclames op een ‘wat minder opdringerige’ manier worden verwerkt, waardoor ze heel misschien wel te skippen zijn.

Toch blijft het een beetje dubbel dat er reclameblokken in een game als deze zitten. Ja, in een NBA-match op tv wordt je ook om de 5 minuten geconfronteerd met lui die hun zooi aan je willen slijten, maar reclames in een full priced game stoppen voelt toch wat goedkoop aan. Je zou bijna denken dat de verkoopcijfers omlaag gaan en dat 2K op andere manieren diens omzet moet garanderen…

  1.   
    MaTriXX's avatar

    Tja de zakken met geld zijn al binnen, oftewel geld terug geven doen ze niet dus komen ze met een sorry en laten ze de reclameblokken staan.