Ubisoft games krijgen cross-play en cross-progression

Ubisoft heeft meer details vrijgegeven over een nieuwe service die binnenkort live gaat. De nieuwe service, genaamd Ubisoft Connect, combineert de huidige uPlay en Ubisoft Club. Ubisoft Connect is gratis en gaat ook de mogelijkheid tot cross-play en cross-progression ondersteunen.

Ubisoft zegt zelf dat Ubisoft Connect ‘een ecosysteem is van services voor spelers van Ubisoft games, voor alle platformen’. Nogal een mondvol. Zoals al eerder gezegd worden alle oude functies meegenomen en gecombineerd. Zo is het voormalige loyalty-programma een kleine verandering doorgegaan. Je verdiende Club Units worden omgezet naar Connect XP. Met deze XP-punten kun je, net zoals voorheen, in-game extraatjes kopen en sparen voor een korting in de enige echte Ubisoft Store. Alle oudere én nieuwe games, waaronder Assassin’s Creed Valhalla en Watch Dogs: Legion, zullen gebruik kunnen maken van het vernieuwde loyaliteits-programma. Een leuke bijkomstigheid is het feit dat momenteel alle ‘oude’ in-game beloningen beschikbaar zijn voor alle gebruikers.

De sociale functies in Ubisoft Connect komen gebruikers van uPlay ongetwijfeld bekend voor. Totaal nieuw is de mogelijkheid tot cross-play tussen pc en consoles. De meeste multiplayer games zullen cross-play ondersteunen. Verder is er ook nog cross-progression: De mogelijkheid om je save bestand weer op te pakken op een ander platform. Deze nieuwe feature werkt met de meeste nieuwe Ubisoft-titels.

De introductie van Ubisoft Connect valt samen met de release van Watch Dogs: Legion. Vanaf 29 oktober kun je de nieuwe service van Ubisoft bereiken via de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Stadia, pc, iOS en Android. Oja, en natuurlijk via het wereldwijde web op je laptopje.

  1.   
    CHILLOZZ's avatar

    heel mooi nieuws dit. Hoe fijn is dit dat je gewoon door kunt spelen op een ander platform. Zal dan met name zijn om tussen console en PC te kunnen switchen, Dat zou wel fijn zijn.

  2.   
    bambam1979's avatar

    Cross-save is een fijne feature inderdaad. Heb het nu ook met bijv. Warzone en Destiny 2, ene keer speel ik PlayStation, andere keer Xbox. Ideaal.