Kan de PlayStation 5 het best horizontaal of verticaal geplaatst worden?

Tja, het mag inmiddels geen geheim meer zijn dat Sony nogal wat moeite heeft met het niet laten opstijgen van diens consoles, maar gelukkig lijkt dat met de komst van de PlayStation 5 verleden tijd. De console zou namelijk een heel stuk stiller en koeler zijn. Maar hoe bereik je dit het best? Moet je de console staand of liggend plaatsen? Sony zelf brengt het verlossende antwoord.

Vanuit het design oogpunt is er geen verschil in performance tussen het rechtop zetten of horizontaal plaatsen van de console. Wellicht dacht je dat het verticaal plaatsen beter is voor de warmteafvoer, het zogenaamde ‘chimney’-effect, maar helaas.. je hebt het fout. Met een actieve koeler in een systeem maakt het namelijk geen bal uit hoe je een console positioneert. Zo, weten we dat ook weer..

 1.   
  mmx's avatar

  Plat in de kast klaar

 2.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  Kwa design zou ik zeggen rechtop
  Maar eerlijk ik vind dit echt een oerlelijk gedrocht heefd meer weg van een router dan een console

 3.   
  Hukertoo97's avatar

  Verticaal past ie makkelijker in de prullenbak.

 4.   
  dannyelske's avatar

  Ik vind de digitale versie wel mooier..

 5.   
  CHILLOZZ's avatar

  @Hukertoo97:
  goede reactie. Voegt echt veel toe.

  Hup hup en nu snel weer richting het xbox kamp XD [geintje natuurlijk 😉 ]

  Ik denk dat de meeste hem toch wel plat [horizontaal] leggen, Dan kan je hem ook veel makkelijker weg werken. Al zou het bij een strak modern interieur [wat dan al wit is] opzich ook wel mooi staand kunnen staan.
  Ligt veel aan je eigen interieur… En ja kwa looks vind ik de digitale ook mooier ogen. Maar ik zou never nooit only digital kopen.

 6.   
  tijn80's avatar

  Vroegâh was het zo dat horizontaal beter was voor optical drives. Weet niet of dat met de huidige generaties ook nog beter is, maar voor mij genoeg reden om hem ook zo te plaatsen.

 7.   
  DutchMano's avatar

  Ik vraag het mij eigenlijk af ivm de liquid vloeistof.
  Je zou dan denken horizontaal.

 8.   
  tijn80's avatar

  @DutchMano: Liquid vloeistof? Klinkt duppelop 😉 Neem aan dat je liquid metal bedoeld. Die zal er echt niet tussenuit lopen als je hem verticaal zet.