Je PlayStation 5 gaat niet naar je luisteren. Echt!

De kop doet je bijna vermoeden dat je console straks een leven van A.I. anarchie gaat leiden, maar wees gerust, daar gaat dit item niet over. Waar gaat het dan wel over? Nou, over voice chat, en dan in het bijzonder over de optie om lompe koeien met hun vuile praat te rapporteren bij Sony. Wacht, laat me dit uitleggen.

Voor het geval je het nog niet wist, Sony gaat met de PlayStation 5 diens gebruikers de mogelijk geven om asociale lui te rapporteren. Omdat zoiets al snel kan uitlopen op een welles-nietes verhaal, zal je console telkens de laatste vijf minuten van een voice chat opnemen. Daarvan kun je uiteindelijk 40 seconden naar Sony sturen. In deze 40 seconden krijg je er 10 de tijd om een intro aan je clip te hangen, 20 seconden om de aanstootgevende dialoog te laten horen en nog eens 10 seconden om je klacht af te ronden.

“…Wat heb je?…”

PlayStation 5

Nu roept dit beleid al een paar vraagtekens op bij menig speler, want wie de geslachtsgemeenschap geeft Sony het recht om een beetje te luistervinken?! Nou… niemand, want Sony heeft na wat serieuze feedback te kennen gegeven dat de PlayStation niet actief de boel gaat beluisteren. Het is uiteindelijk aan de gebruiker zelf om audio met Sony te delen. Daarentegen is het wel zo dat de functie niet uitgezet kan worden, wat dan wel weer jammer is.

Hoe de vork exact in de steel steekt, weten we ook nog niet helemaal. Gaat deze functie alleen party chat opnemen (waarvan je dus weet wie er in het clubje bivakkeren) of trekt men dit verder door naar in-game chat audio (waarin je niet echt kun pinpointen wie zojuist zijn vulgaire vocabulaire ten gehore heeft gebracht)? Misschien dat Sony het in een clip van 40 seconden kan uitleggen.

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    Zucht

  2.   
    rolf1977's avatar

    Iets met een storm en een glas water…