PlayStation Store gaat op de schop

Er waren al geruchten over mogelijke veranderingen aan de PlayStation Store, maar via mails aan gamers heeft Sony het nieuws zelf wereldkundig gemaakt. De PlayStation Store gaat wat veranderingen doorvoeren.

De grootste verandering is dat er straks geen PSP, PS Vita of PlayStation 3-games meer kunnen worden gekocht via een browser of mobiel, maar enkel nog via de winkel op de apparaten zelf. Ook kunnen apps, thema’s en avatars niet meer worden aangeschaft via browser of mobiele kanalen. Deze moeten in het vervolg worden gekocht op je PlayStation 4 zelf. Tot overmaat van ramp sterft ook de verlanglijst-functie een stille dood. Ik hoop dat we deze enorme klap snel te boven komen #prayforthegamers.

Zoals je kan lezen vallen de veranderingen heel erg mee, maar worden deze nu doorgevoerd om de PlayStation Store op orde te hebben voordat de PlayStation 5 arriveert. Sony benadrukt ook nog eens dat de content die je al gekocht hebt gewoon beschikbaar blijft. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je ouwe meuk verdwijnt.

Van 21 tot en met 26 wordt de verandering voor de browser doorgevoerd. Op 28 oktober zijn mobiele apparaten aan de beurt.

  1.   
    Patrick Meurs's avatar

    #fortheprayers