Het ooit machtige Atari duikt in de cryptoknaken

Atari – je weet wel, dat computermerk dat je eigenlijk alleen nog maar op oversized vale T-shirts en retro gamebeurzen tegenkomt – wil maar al te graag weer relevant worden. Het wil niet alleen weer potten breken met een heuse console revival (Atari VCS, anyone?), maar men duikt ook lekker tijdig in de markt van de cryptocurrency.

Volgens een artikel op Bloomberg is Atari namelijk op zoek naar manieren om zich in een breder gaming ecosysteem te loodsen en de introductie van Atari Tokens zou volgens hen zomaar eens kunnen werken. Deze Atari Tokens – welke gebruikt kunnen worden voor in-game aankopen en partner games – worden per 29 oktober via Bitcoin.com Exchange van de hand gedaan voor een dollarkwartje per Token. Uiteindelijk wordt er voor een miljoen dollar aan Tokens uitgegeven, dus er is genoeg voor iedere investeerder.

Daarnaast zegt Atari ook bezig te zijn met een zogeheten stablecoin, welke qua waarde een stuk stabieler moet worden dan de gemiddelde cryptovaluta. De meeste cryptocentjes wisselen op de beurs namelijk harder van koers dan het humeur van een zwangere freule. Voordat deze valuta beschikbaar is, moet er nog wel het een en ander gebeuren volgens Frederic Chesnais van Atari.

Anywho, Atari is dus ook al een paar jaar bezig met een console, mocht je dat nog niet weten. De Atari VCS moet het ooit zo grootse concern weer terug in de consolemarkt zetten, en dat tracht het te doen door middel van een moderne versie van hun retro-handel. Terwijl Sony en Microsoft inzetten op teraflops, ray-tracing, RDNA 2 GPU’s, SSD’s en vapor chambers, gaat Atari meer voor de herleving van de goede ouwe tijd waarin het woord teraflop de overtreffende trap van megaflop werd geacht. Dat betekent overigens niet dat de console een oud brik met technologie van 30 jaar geleden is, want ook de VCS beschikt gewoon over AMD Ryzen/Radeon, wifi én Bluetooth. Dat mag ook wel, want dit apparaat kost gewoon een whopping $389, zoals te lezen op de product pagina van de Atari VCS.

Nu zou je denken: 389 bucks voor een Atari… dat koop toch geen hond?! Nee, een hond niet, maar wel bijna 11.600 backers op IndieGoGo, die gezamenlijk zo’n 2,6 miljoen eurie hebben gelapt voor dit project. Oké, het is iets minder dan 389 dollar de kop, maar nog steeds is het een hoop mula voor een retro-ish apparaat als de Atari VCS. Hopelijk wordt het geen ‘megaflop’ voor Atari…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren