Sony toont PlayStation 5 User Interface

Veel gamers kijken natuurlijk met spanning uit naar de PlayStation 5, maar ook hoe de software op de nieuwe spelcomputer zal werken. In een nieuwe State of Play heeft Sony dat voor een groot gedeelte getoond. Het begint allemaal met het drukken op de PlayStation-controller, waarna je je account selecteert en inlogt. Daar wordt je direct in het control center gedropt, terwijl de game (Sackboy A Big Adventure) op de achtergrond draait. Daar kun je berichten checken, vrienden bekijken en verder maakt het systeem gebruik van kaarten (cards).

Hier is het laatste nieuws te vinden, maar ook screenshots. Daarnaast worden games opgedeeld in verschillende activities, kunt dus per game verschillende levels los opstarten vanaf het control center. Ook wordt doorgegeven hoe lang het nog duurt voordat je door een level heen bent en er wordt zelfs vertelt wat je allemaal nog in een level moet doen. Kom je niet verder? Dan kun je geholpen worden door andere PlayStation-gebruikers.

Je kunt ook gameplay van vrienden bekijken, zelfs middels picture-in-picture binnen je game. Ook kun je vanaf de control center direct in games van vrienden stappen.

Wat denk jij van de nieuwe User Interface? Laat het ons vooral weten in de reacties!

  1.   
    rolf1977's avatar

    Heel gaaf, kan niet wachten!!!

  2.   
    raxpherion's avatar

    Super vet. Strak en efficient. Alleen dat voorkauwen hoe lang een lvl nog duurt hoeft voor mij niet. Wel handig hoe je de trophies kan vastpinnen en zo makkelijk kan bijhouden wat je nog moet doen voor die trophy. Hoop dat je nog wel een beetje kan customizen. Tegels verwijderen die je niet gebruikt enzo. Andere achtergrond. Wel lekker snel met party maken enzo als je maten online komen. Klik klik en je zit bij elkaar. Hoop zo dat ik er een heb bij de release. Wel gepreorderd maar was niet 100% garantie dat je hem ook hebt dan.