Een diepe duik in Assassin’s Creed Valhalla

De Vikinghelmen mogen bijna uit de kast, want op 10 november (mits je nog wilt wachten op een PS5) kunnen we allemaal aan de slag met Assassin’s Creed Valhalla. Ubisoft heeft een video gedeeld waarin ze meer vertellen over de game in een zogenaamde deep dive. Duik gezellig met ons mee, als jij als Eivor leiding gaat geven aan de Raven Clan.

Het was de tijd dat Engeland nog een positief vestigingsklimaat had, want jij moet in dat land proberen een leven op te bouwen. Je eerste dorp zal het kloppende hart zijn van je avontuur; het zal de plek zijn waar je veel opdrachten zal krijgen.

In een stijl die erg te vergelijken is met Dragon Age Inquisition, dien je langzaam het land te veroveren, in de koninkrijken Mercia, East Anglia, Northumbria en Wessex, het Helmond van het land. Je kunt allianties aangaan en oorlogen voeren met verschillende facties.

Het aantal specialisaties die je kunt upgraden is ongekend groot zoals te zien is in de trialer. Ook is het maken van keuzes volgens Ubisoft belangrijk, waarbij je altijd kunt wisselen tussen een mannelijke en vrouwelijke Eivor. Ook het dorp is uit te breiden met verschillende gebouwen en ook je verschillende mederovers kun je zelf aanpassen. Ook het paranormale wordt niet geschuwd, want uiteindelijk zal je zelfs Asgard kunnen bezoeken.

Wat denk jij van de nieuwe beelden van de game? Geef vooral je voorlopige oordeel in de comments!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren