Microsoft vertelt meer over backwards compatbility Xbox Series X/S

Microsoft heeft meer informatie naar buiten gebracht over de Xbox Series X en Xbox Series S en dan met name over de backwards compatbility (is daar een Nederlands woord voor?). In een nieuwe post op Xbox Wire zegt Compatability Program Lead Peggy Lo dat de meeste verbeteringen voor games uit de vorige generatie bijna automatisch gaan vanwege de hogere snelheden in CPU, GPU en opslag. Ook is er een “methode” ontwikkeld waarmee veel game in dubbele framerate zullen draaien:

“The backwards compatible team at Xbox have also “developed new methods for effectively doubling the framerate on select titles”

Natuurlijk zal dit niet voor elke game gelden, maar Fallout 4 is een voorbeeld waarbij dat wel gelukt is, zoals te zien is in onderstaande video:

Daarnaast zullen de nieuwe consoles worden uitgerust met een systeem genaamd “Auto HDR” wat, in tegenstelling tot Smart Delivery wel een slim gekozen naam is, want het legt precies uit wat het doet. Zelfs games die zijn verschenen voordat HDR “een ding was”, kunnen een HDR-sausje krijgen.

De Xbox Series X en de Xbox Series S verschijnen op 10 november. Houd Gamersnet in de gaten als je ons oordeel wilt weten over de nieuwe spelcomputers.

  1.   
    Djobba010's avatar

    Leuk voor de console gamers dat dit nu kan. Maar kom op zelfs 60 FPS is toch niet meer van deze tijd :S