Charizard Pokémon-kaart geveild voor 200.000 dollar

Een ultra zeldzame Pokémon-kaart van Charizard is afgelopen week in Amerika verkocht voor een enorm geldbedrag. De kaart verkeert in perfecte staat en is verkocht aan een opvallende verzamelaar.

Vorig jaar werd de zeldzame Pikachu Illustrator-kaart nog geveild voor een enorm bedrag. Dit keer is het Charizard die de hoofden van mensen doet draaien. De Pokémon-kaart is afkomstig uit 1999 en wordt niet vaak meer gezien. Vandaar ook dat de kaart tijdens de veiling maar liefst 183,812 dollar opbracht. Bij veilinghuizen moet de koper ook nog een percentage betalen aan het veilingshuis zelf, waardoor het bedrag dat uiteindelijk moest worden overgemaakt uit kwam rond de 220.000 dollar.

De kaart is gekocht door de Amerikaanse rapper Logic. Dezelfde 30-jarige gaf ook nog eens 23.000 dollar uit aan een Pokémon base set box. Logic was al op vroege leeftijd fan van Pokémon, maar kon de kaarten zich destijds niet veroorloven. Hij benadrukt op social media ‘dat het hem niet gaat om het materiaal zelf, maar om de ervaring’.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven, gebruik hiervoor de links bovenaan de pagina

 1.   
  Papachico's avatar

  Wat is er speciaal aan deze kaart? Want ik heb namelijk nog ergens dezelfde glimmende charizard in huis liggen. Mocht het exact hetzelfde exemplaar zijn weet ik wat mij te doen staat, haha.

 2.   
  LightFasher's avatar

  @Papachico:
  Dat eerste druk logootje linksonder het holo plaatje. De enige eerste druk die ik heb is helaas maar een tientje of twee waard.

 3.   
  Papachico's avatar

  @LightFasher:

  Ah oke. Zal er eens naar kijken mocht ik em vinden. Ik neem ook wel genoegen met een nulletje minder haha. Verder zullen de meeste kaarten ook rond jouw prijsklasse zitten.

 4.   
  fantasyfreak's avatar

  @Papachico:

  Haha wel hopen dat het een 1st edition is en in perfecte conditie 😉