Amazon staakt ontwikkeling van Crucible

Amazon is goed in veel dingen, maar de pogingen om door te dringen in de game-industrie zijn nog bepaald niet succesvol. Zo werd de openwereld-MMO New World uitgesteld naar volgend jaar, terwijl de game al in mei jongstleden had moeten verschijnen. Maar het meer opmerkelijke verhaal draait om Crucible, de free-to-play multiplayer-shooter die het moest opnemen tegen games als Overwatch. Deze game lanceerde op 20 mei, werd op 30 juni weer naar de closed beta-status gehaald na negatieve feedback van spelers, en nu wordt de ontwikkeling van de game definitief gestaakt.

Ten tijde van de teruggang naar gesloten beta werd een roadmap uitgegeven, waarvan inmiddels het merendeel uit is gebracht. De laatste feature, custom matches, wordt binnenkort uitgerold. Echter, na het overdenken van de feedback en de verzamelde data, zien ontwikkelaar Relentless Studios en uitgever Amazon geen levensvatbare toekomst voor Crucible. Daarom gaat de studio er niet mee verder en gaan de medewerkers werken aan het eerdergenoemde New World en andere projecten van Amazon Game Studios.

Amazon biedt overigens wel volledige vergoeding van in-game aankopen die je wellicht hebt gedaan. Ook is het niet langer mogelijk om nog credits te kopen. Komende weken wordt er nog een laatste playtest en viering van de game gehouden, zowel in-game als op de officiële Discord-server. Daarna wordt de matchmaking uitgeschakeld en is de game tot 9 november uitsluitend nog te spelen via de custom matches die binnenkort dus worden uitgerold. Na die datum is het einde verhaal voor Crucible.

Meer Crucible

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren