Apex Legends krijgt volgende week crossplay-ondersteuning

Het hing al even in de lucht dat het Aftermarket-evenement naar Apex Legends begin oktober toe zou komen, toch is dat niet hetgeen dat ontzettend veel wenkbrauwen heeft doen laten stijgen.

Apex Legends krijgt namelijk crossplay-ondersteuning tussen PlayStation 4, Xbox One en pc. Deze functionaliteit gaat vanaf 6 oktober in beta, waar iedereen toegang tot heeft. Je kan dus vanaf je pc met je kameraden die op een ander platform spelen. Toch zijn er natuurlijk wel enkele kanttekeningen te plaatsen.

Wanneer console spelers met een pc-gebruiker een team vormen, komt de sessie altijd op een pc-server terecht. Dit om het zo eerlijk mogelijk te houden voor de spelers die op de console-servers zitten in verband met aim assist en dergelijke.

Daarnaast is er vooralsnog geen cross-progressie. Je kan je data dus niet van je Xbox overzetten naar pc, hier is het nog te vroeg voor. Ontwikkelaar Respawn Entertainment is wel aan het kijken naar de mogelijkheid, aangezien ook zij inzien hoe waardevol dit is, maar wachten in ieder geval nog met deze functionaliteit tot de Battle Royale is verschenen op Steam. Wat ergens in het jaar 2021 zou moeten plaatsvinden.

https://www.ea.com/en-gb/games/apex-legends/news/season-6-aftermarket-event

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren