FIFA 21 verliest licentie twee Europese voetballanden

Slecht nieuws voor FIFA-fans, de game verliest namelijk twee licenties van toch wel twee belangrijke voetballanden. Nadat in FIFA 20 al Juventus uit de game werd gehaald en vervangen met Piemonte Calcio, verliest FIFA 21 nu ook de rechten over de nationale teams van Portugal en Italië.

De spelers die uitkomen voor beide landen blijven vooralsnog wel in de game zitten, maar krijgen ook een behandeling á la Juventus. Dat betekent dus dat de logo’s en tenues geheel verzonnen worden, zodat er geen rechten worden gebroken.

Italië krijgt echter nog meer te maken met veranderingen omtrent deze licenties. Nadat Juventus dus al in FIFA 20 het spel via de achterdeur verliet, doet AS Roma dit ook. Nadat de club een contract heeft afgesloten met FIFA 21-concurrent Pro Evolution Soccer, wordt ook de naam, tenue en logo van AS Roma aangepast naar Roma FC.

Daarnaast verliest FIFA 21 ook nog eens de licentie over de Serie B, de soortement Eerste Divisie van Italië. Deze clubs krijgen daarentegen dan weer geen generieke logo’s en tuneus, maar worden geheel uit de game gesloopt. Dit heeft er ook tevens voor gezorgd dat recent naar de Serie A gepromoveerde Crotone en Spezia niet deel uitmaken van de game.

FIFA 21 verschijnt komende 9 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en pc maar is al te spelen met behulp van EA Play op 2 oktober. Vanaf deze dag kunnen eigenaren van de abonnementsdienst FIFA 21 voor liefst tien uur alvast spelen, voordat de game officieel verschijnt.

  1.   
    JohnnieBoy's avatar

    Nou ik heb het rouwboeket inmiddels besteld.
    En wie koopt die copy/paste bagger van ze nog. Kinderen van 12 jaar misschien. Dan heb je het wel gehad volgens mij. Of ik moet me vergissen.