Amazon springt op de cloud gaming bandwagon met service genaamd Luna

xCloud, Stadia, het geplaagde GeForce Now… vrijwel ieder game gerelateerd bedrijf lijkt heil te zien in cloud gaming. Het gigantische Amazon heeft aangegeven ook een graantje te willen meepikken van deze ontwikkeling middels Luna, de nieuwste cloud gaming service.

Zo op het eerste gezicht lijkt Luna gewoon weer zo’n service zoals al die andere waar je uit kan kiezen, al valt er voor een zeer specifieke doelgroep voordeel uit Luna te behalen. Amazons service draait bij launch namelijk op het eigen Fire TV (wat nogal logisch is), pc én iOS. Vooral de compatibiliteit met Apple-producten is opzienbarend, gezien de services van Microsoft en Google dat niet zijn. De enige partij die vooralsnog ontbreekt, is Android, al wordt er volgens Amazon hard gewerkt aan deze versie van Luna.

Het is bijna vanzelfsprekend dat Amazon deze service ook van een premium variant voorziet, welke Luna+ heet. Voor een maandelijks bedrag van $5.99 – welke na de early access-periode naar alle waarschijnlijkheid zal worden verhoogd – kan men ongelimiteerd games uit de immer groeiende bibliotheek streamen op maximaal twee apparaten tegelijk met een 1080p/60pfs resolutie en framerate. 4K ondersteuning is volgens Amazon onderweg. Ook belooft Amazon plechtig dat het 30 dagen voor de prijsverandering leden hierover zal inlichten, zoals te lezen valt op de officiële pagina van Amazon Luna.

Nu is het wel zo dat Luna+ in de early access-periode nog niet zo heel veel games lijkt aan te kunnen bieden, vandaar de lagere prijs. Dit zijn in ieder geval de aangekondigde games:

Resident Evil 7
Control
– Panzer Dragoon
– A Plague Tale: Innocence
The Surge 2
– Yooka-Laylee and the Impossible Lair
– Iconoclasts
– GRID
– ABZU
– Brothers: A Tale of Two Sons

Om het pakket af te maken introduceert Amazon ook een eigen controller. De Amazon Luna controller werkt met Alexa, op eenzelfde manier als de Google Stadia-controller dat doet. Volgens Amazon werkt de controller via bluetooth en USB offline ook met andere apparaten, al geeft het en passant ook te kennen dat de controller geen licentie heeft om met consoles te werken. Een Luna Controller bemachtigen is nog zo iets wat niet zomaar kan, want op dit moment kunnen alleen genodigden de controller aanschaffen.

Sowieso hebben wij in Nederland momenteel verdraaid weinig aan zo’n controller, gezien Amazon het voorlopig eventjes bij de Verenigde Staten houdt. Of de service ooit wereldwijd zal gaan, wie zal het zeggen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren