Bethesda was bijna onderdeel van Electronic Arts

Het is misschien wel het grootste nieuws van de afgelopen tien jaar wanneer we het hebben over gaming; Microsoft heeft ZeniMax Media, moederbedrijf van onder andere Bethesda Games Studios, Arkane Studios en id Software overgenomen voor een klein bedrag van 7.5 miljard dollar in cash.

Een gigantisch bedrag voor iets waar het publiek eigenlijk nog niet exact weet wat er precies in de toekomst met deze studio’s gaat gebeuren. Waar Phil Spencer eerder nog sprak over de games één voor één bespreken naar welke platformen het komt, wilt de CEO van Microsoft dat de games zo breed mogelijk beschikbaar worden gemaakt.

Daarbij komt ook nog eens dat er een deal tussen de PlayStation 5 en een tweetal aan games van Zenimax Media, namelijk Deathloop en GhostWire: Tokyo. Deze games komen voor een bepaalde periode exclusief naar de PlayStation 5 toe waarna het pas na die periode op de Xbox Series X/S zou mogen verschijnen. Hoewel Phil Spencer heeft gezegd dit te honoreren, kan dit natuurlijk zomaar veranderen.

Toch had het heel anders kunnen lopen voor ZeniMax Media en daarmee ook de studio’s die daaronder zitten zoals Bethesda, zo laat Bloomberg weten in een artikel. Zij geven namelijk aan dat voorzitter en CEO Robert Altman van ZeniMax Media al een enkele jaren bezig was om de verkoop van ZeniMax te bewerkstelligen en dat er bijna een deal was gesloten met Electronic Arts, wat simpel gezegd zou betekenen dat Bethesda onder de vlag van Electronic Arts zou zijn doorgegaan.

Hoewel we inmiddels allemaal weten dat die zaken nooit zijn rondgekomen, is het ook niet helemaal duidelijk geworden waarom die deal precies is afgeketst. Al doet het er natuurlijk ook niet veel meer toe. Er resteert mij nog echter één vraag. Hadden jullie liever gezien dat Bethesda onderdeel was geweest van Electronic Arts, Microsoft of misschien iets heel anders? Laat het vooral weten in de reacties!

 1.   
  Djobba010's avatar

  Heel veel erger dan EA en Ubisoft wordt het niet. Dus ik ben blij dat ze bij Microsoft zitten.

 2.   
  MaTriXX's avatar

  Denk dat ze bij MS beter zitten, je kan 1 ding zeggen wat je wilt van Phil maar hij doet het vele malen beter dan zijn voorganger.

 3.   
  Amaraldane's avatar

  Helaas missen we hier wel gems mee zoals The Elder Scrolls VI: Journey to Batuu DLC, de Healing DLC waarbij je voor 60 euro toegang krijgt tot restoration spells en de pre-order bonus die de features van ‘resting’ en ‘skip time’ unlocked.

 4.   
  Alfa Warrior's avatar

  Hah! I knew it: https://gamersnet.nl/545842/microsoft-koopt-bethesda-voor-75-miljard/

  Maar gelukkig maar dat EA het niet overgekocht heeft – anders hadden we te maken met een Elder Scrolls VI, rushed edition, waar nooit modding tools op uit zouden komen en de marketplace / DLC-store je neus uit komt.

 5.   
  Colonel_Panic's avatar

  Electronic arts verziekt alleen maar developers en franchises die ze opkopen MS ademt gaming de laatste jaren. Alles van Zenimax op gamepass ultimate Wat een gouden dienst is, die keuze lijkt me simpel.