‘Mass Effect: Legendary Edition is uitgesteld naar 2021’

Hoewel de game nog steeds niet officieel is aangekondigd, is BioWare al een behoorlijke poos bezig met het ontwikkelen van de Mass Effect: Legendary Edition. Een remaster van alle drie Mass Effect-games, maar dan gebundeld tot één spel.

De Mass Effect: Legendary Edition zou in principe volgende maand moeten verschijnen. Dat zeggen althans enkele retailers die de game op hun website hadden geplaatst, maar ook instanties die een leeftijdsbeoordeling aan de game hebben moeten geven. VentureBeat laat echter dat de game nog niet is aangekondigd omdat ze intern nog niet tevreden zijn met de game en hebben deze editie zelfs uitgesteld naar volgend jaar, aldus insiders naar die site toe.

Hoewel het tweede en derde deel er naar behoren uitziet, zit de bottleneck in de eerste Mass Effect-game. De gameplay en visuele indruk zijn nog niet op het punt dat ontwikkelaar BioWare wilt hebben, wat ervoor zou kunnen zorgen dat veteranen maar ook nieuwe spelers de game naast zich zetten.

Daarnaast weet dezelfde bron te melden dat de multiplayer uit het derde deel geen terugkeer maakt in de Mass Effect: Legendary Edition. Daar staat echter tegenover dat de bundel wel alle downloadbare content bevat die alle drie de games kent.

Naar verluidt zou Mass Effect: Legendary Edition nu aan het begin van 2021 moeten verschijnen. Ongetwijfeld krijgen we tegen die tijd de officiële onthulling van de game en allicht ook meteen meer details of dit gaat over een remaster à la Super Mario 3D All-Stars, of een remake van het kaliber Resident Evil.

 1.   
  Djobba010's avatar

  Ga lekker iets nieuws maken in plaats van vergane glorie opnieuw uitbrengen..

 2.   
  MaTriXX's avatar

  @Djobba010: @Djobba010:

  Vergane glorie niet echt, dit is een trilogie waar een hele hoop fans zeker naar uitkijken.

 3.   
  MaTriXX's avatar

  Pas deel 1 nog opgestart maar toen las ik het nieuws dat de trilogie dit jaar nog kwam, uitstellen is niet erg als dit zeker de moeite hopelijk waard gaat worden.

  Kijk enorm uit naar de trilogie en hopelijk een remake van deel 1 en geen remaster.

 4.   
  DB Ries's avatar

  Tja klinkt tof, geweldig van genoten maar ik kan die trilogie dromen.